Nogomet

Rangnick sprema zamku: Uporna Austrija prijeti moćnim Francuzima

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.06.2024.
Rangnick sprema zamku: Uporna Austrija prijeti moćnim Francuzima
Foto: EPA

Francuska je po mnogima glavni favorit za titulu europskog prvaka, ali već na startu mogla bi imati neugodnu zadaću, čeka je potencijalno opasan dvoboj protiv Austrije...

Malo je reprezentacija koje imaju širinu kao Francuska. Kvaliteta igrača i njihove karakteristike s razlogom stavljaju Francusku u ulogu favorita u svim natjecanjima u kojima sudjeluju.

Igraj na Austrija - Francuska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dobro je da je prije početka Europskog prvenstva riješena priča oko Kyliana Mbappea koji je stavio potpis na ugovor s Real Madridom i oprostio se, na ne baš najljepši način, od PSG-a.

Fokus je sada u potpunosti na Europskom prvenstvu, nema stalnih ispitivanja i provjeravanja je li Mbappe odlučio gdje će igrati u sljedećoj sezoni. Mbappe je Realov i sljedeće sezone igrat će s Lukom Modrićem.

Nije Francuska samo Mbappe, tu je još niz igrača koji mogu predstavljati prevagu, a ono što je bitno, Didier Deschamps onaj kostur ima već dugo na okupu i nema potrebe za nekim posebnim uigravanjem već samo uštimavanjem.

Što se tiče Austrije, nju su ljudi skloni podcijeniti, no Austrija ima dobru reprezentaciju koju nije tako lako slomiti. Ako ima svoj dan, sposobna je iznenaditi i bolje i veće reprezentacije.

Na klupi Austrije je iskusni lisac Ralf Rangnick koji će sigurno pokušati namjestiti klopku Deschampsu, a drugi je pak rukava koliko će ona funkcionirati i biti učinkovita.

Što su rekli

Ralf Rangnick, izbornik Austrije: "Nisam stigao pogledati prvu utakmicu skupine između Poljske i Nizozemske jer smo zapeli u prometu. No bit će prilike, sada je fokus na Francuskoj. Ona je jedan od najvećih, ako ne i najveći favorit za osvajanje trofeja. Igramo protiv svjetskog doprvaka, reprezentacije koja ima najjači roster i najbolje napadače. Moramo igrati na svojoj najvišoj razini i ono što je ključno, moramo vjerovati u sebe i biti hrabri."

Didier Deschamps, izbornik Francuske: "Dobro smo proučili posljednje četiri utakmice Austrije, imali smo videoanalizu onog što nas očekuje. Kvalitetni su i talentirani, ali i mogu igrati s visokim intenzitetom i presingom. Ovo je opasna utakmica, Austrijanci su jako okomiti, to je prva utakmica i moramo biti vrlo oprezni."

Mjesto, vrijeme, sudac

Düsseldorf, Düsseldorf Arena, 21:00

Sudac: Jesus Gil Manzano (Španjolska)

Prošli dvoboj

Ove reprezentacije susrele su se u skupini Lige nacija 2022. godine. Austrija je kod kuće remizirala s Francuskom 1:1, a u uzvratu su Francuzi bili bolji s 2:0.

Prognoza

Francuska je osjetni favorit u ovom susretu, ali kao što je Deschamps rekao, dosta je tu faktora zbog kojih mora biti vrlo oprezna. test

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

EP 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Poljska1:2Nizozemska
Austrija0:1Francuska
1Austrija 36:4+26
2Francuska 32:1+15
3Nizozemska 34:404
4Poljska 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Poljska1:2Nizozemska
Austrija0:1Francuska
1Austrija 36:4+26
2Francuska 32:1+15
3Nizozemska 34:404
4Poljska 33:6-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!