Nogomet

Kramarić: 'Probat ćemo ostati što duže i uživati u ovoj podršci'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.06.2024.
Kramarić: 'Probat ćemo ostati što duže  i uživati u ovoj podršci'
Foto: Damir Senčar/HINA

Andrej Kramarić ostavio je utakmicu protiv Španjolske iza sebe i potpuno se okrenuo Albaniji. Kramarić se nada da će Hrvatska biti prava i u posljednja dva kola upisati pobjede...

Andrej Kramarić u mislima ima samo dvoboj protiv Albanije, susret u kojem Hrvatska mora doći do pobjede. Tek kasnije doći će red na Italiju i budućnost.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Iskreno nisam razmišljao i nemamo vremena. Svaka utakmica je najbitnija pa je tako sada ova protiv Albanije. Kratko i jasno tražimo pobjedu, tri boda iz ovog susreta su najbitnija. To se od nas očekuje, maksimalan je fokus na Albaniju, onda tek slijedi Italija."

Nakon poraza protiv Španjolske razgovaralo se u svlačionici i tražio se uzrok poraza. Ta priča je sada zaključena.

"Normalno da smo pričali, po mom mišljenju nije izgledalo toliko loše koliko je rezultat bio loš. To je nogomet, ne zabiješ pa primiš i na papiru bude tako. To je nogomet, ide se dalje, ta tema me više ne zanima, fokus je na sljedećoj utakmici. Znamo što je ispred nas, gas do daske, pobijediti pa ćemo vidjeti što dalje. Da uzmemo ta tri boda i gledamo prema naprijed."

Kramarić dodaje kako mu je želja ostati što duže na Euru i uživati u velikoj podršci koju Hrvatska ima s tribina.

"Voljeli bismo da smo pobijedili, ali to je nogomet, gubiš, pobjeđuješ svakih 3-4 dana, neki put ti nogomet daje, neki put ne daje. Dat ćemo maksimum pa što bude. Naravno da bi voljeli da se ova grupna faza završi na najbolji način. Da probamo ostati što duže ovdje, uživati u ovom okruženju, ovoj podršci, ovo nam je velika prilika i bila bi šteta da ne iskoristimo 'domaće' prvenstvo."

Albanija je proučena, gledali su susret protiv Italije.

"Gledali smo utakmicu protiv Italije, bit će slično toj utakmici. Sigurno je da će se probati organizirano braniti, a mi ćemo probati pronaći te zone u kojima možemo biti opasni. Bit će 300 posto motivirani, dat će sve od sebe, grist će, neće biti lako jer svi znamo da je teško probiti zatvorenog protivnika. Bit će jako bitno to strpljenje, moramo maksimalno iskoristiti prilike kojih će biti, a s druge strane biti obrambeno odgovorni da ne primimo neke kontre."

Hrvatska je protiv Španjolske izgledala umornije i sporije od protivnika.

"Možda je tako izgledalo, malo nas je možda emotivno potrošila i ta navijačka energija jer je nešto posebno igrati u ovakvoj atmosferi, o tome smo maštali nakon Portugala. Ali to je nogomet, neki put ide, neki put ne ide. Utakmica je bila prije dva dana, završena je priča, spremni smo za iduću s drugačijom energijom i maksimalno motivirani."

Već je igrao u Hamburgu i sjeća se tog stadiona po bučnoj podršci s tribina.

"Imam jednu posebnu uspomenu, igrali smo 1:1, sudac mi je tri puta svirao da pucam penal, a od navijača ga nisam čuo, još sam dobio žuti karton. Očekujem da će i od naših navijača biti jako glasno, to od strane Hamburgovih navijača je nešto najglasnije što sam u karijeri osjetio." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!