Nogomet

Slovaci priznaju: 'Ogromna pobjeda, imali smo i pomoć sreće'

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.06.2024.
Slovaci priznaju: 'Ogromna pobjeda, imali smo i pomoć sreće'
Foto: EPA

Slovačka je imala niz igrača koji bi mogli ponijeti titulu junaka, a nagradu za igrača utakmice zaradio je Stanislav Lobotka...

Odličan posao odradio je i David Hancko koji priznaje kako je Slovačka imala dosta sreće.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Igrali smo protiv sjajnog protivnika i ostavili srce na terenu. Nismo pobijedili zato što smo bili bolji nego zato što smo bili sretniji i iz tog razloga smo još zahvalniji na pobjedi. Nevjerojatno je da smo uspjeli slaviti."

Puno posla imao je iskusni vratar Martin Dubravka i odradio ga je na najbolji način.

"Velika pobjeda. Naporno smo radili za nju i borili se do samog kraja. U ovakvim utakmicama moraš imati i malo sreće i mi smo je imali, nevjerojatna pobjeda. Kada igramo kao momčad, možemo se nositi s velikim individualcima. Odlično smo ušli u turnir i to će nam dati još više smopouzdanja. Sada se moramo dobro oporaviti i pripremiti za sljedeću utakmicu."

Jedini pogodak za Slovačku postigao je Ivan Schranz.

"Pružili smo sjajnu i discipliniranu predstavu, ispunili smo sve što je trener tražio od nas. Njih je napustila sreća i to je bilo vrlo važnu. Ovo je zaslužena pobjeda protiv vrhunskog protivnika i jako smo sretni. Ovo mi je jedan od najdražih golova u životu, ali pobjeda je još bitnija. Hvala navijačima, osjetili smo ih cijelo vrijeme, ovo je i njihova zasluga."

Igrač utakmice Stanislav Lobotka presretan je pobjedom i dodaje da se protiv ovakvog protivnika niti ne može uvjerljivo slaviti.

"Možda smo i imali pomoć sreće, ali smo tražili pobjedu od početka. Sretan sam što sam dobio nagradu za najboljeg igrača, ali još sretniji sam zbog pobjede. Bilo je tijesno, ali ne možeš očekivati uvjerljivu pobjedu protiv ovakvog protivnika. Ovo je za nas sjajan start." test

FOTO: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!