Nogomet

Rangnick: 'Tko god dođe do pobjede, mi ili Poljska, vjerojatno će proći dalje'

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.06.2024.
Rangnick: 'Tko god dođe do pobjede, mi ili Poljska, vjerojatno će proći dalje'
Foto: EPA

Austrijski izbornik Ralf Rangnick nije bio nezadovoljan nakon poraza od Francuske. Njegova reprezentacija bila je ravnopravan protivnik...

Pokušali su Austrijanci igrati, stvarali su prilike, ali su se morali i dobro braniti protiv vrlo kvalitetnog protivnika.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kreirali smo prilike, naravno i Francuska. Naš vratar Patrick Pentz odradio je dobar posao i nemam što prigovoriti svojim igračima. Nisu uvijek donosili prave odluke, ali nemojte zaboraviti tko nam je bio protivnik", kaže Ralf Rangnick.

Rangnick nema problem priznati da je Francuska zasluženo slavila.

"Izgubili smo, moramo biti iskreni i priznati da je Francuska imala više prilika i zasluženo je slavila. Međutim do posljednje minute bili smo u igri, ostavili smo sve na travnjaku. Sada se okrećemo petku i utakmici protiv Poljske gdje moramo do pobjede", kaže Rangnick i dodaje:

"Nakon posljednjeg zvižduka Dayot Upamecano je rekao da mu je drago da je gotovo. Dovoljno je pogledati kakve igrače imaju uključujući i klupu, moramo biti ponosni."

Sada slijedi najvažnija utakmica za Austriju.

"Naš plan je dugo funkcionirao, ali Francuska je odigrala dobru utakmicu. Tko god dođe do pobjede, mi ili Poljska, vjerojatno će proći dalje. Znali smo da će druga utakmica biti ključna. Nama je utakmica protiv Poljske poput finala. Nisam ih još analizirao jer sam imao mfokus na ovoj utakmici, ali sutra ćemo to napraviti."

Pobjedu Francuskoj donio je autogol.

"Nitko nije zamjerio Wöberu zbog autogola, ali najvažnije je da si nije niti on sam zamjerio. Nitko ga ne krivi, kada sam vidio pogodak, mislio sam da je pucao francuski igrač." test

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!