Tenis

Donna Vekić turnir na najdražoj podlozi otvara protiv igračice s kojom nikad nije igrala

Mario Borko • utorak, 18.06.2024.
Donna Vekić turnir na najdražoj podlozi otvara protiv igračice s kojom nikad nije igrala
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica ovaj tjedan nastupa na WTA turniru u Berlinu, a protivnica u prvom kolu joj je domaća predstavnica Jule Niemeier. Bit će to prvi susret ovih dviju tenisačica, a Vekić u meč ulazi kao favoritkinja...

Hrvatski nogometaši neće po najboljem pamtiti Berlin. U prvom kolu Europskog prvenstva na Olimpijskom stadionu u njemačkoj prijestolnici poraženi su od Španjolaca s 3:0, a Donna Vekić se nada će ona u prvom kolu WTA turnira u Berlinu biti uspješnija.

Igraj na Donna Vekić - Jule Niemeier na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolja hrvatska tenisačica turnir otvara protiv domaće predstavnice Jule Niemeier, a prošle je godine stigla do finala. Bilo je to ujedno i posljednje finale kojeg je Vekić izborila na WTA Touru, a sezonu na travi otvorila je prošlog tjedna u Hertogenboschu gdje je izgubila u drugom kolu od Greete Minnen.

Osječanka svoje najbolje igre redovno pruža upravo na travnatoj podlozi. Prosjek pobjeda u karijeri kreće joj se oko 50 posto, a na zelenim terenima iznosi 60 posto. 38 pobjeda i 26 poraza ostvarila je na travnatoj podlozi, osvojila je jedan naslov i igrala još tri finala, a na Wimbledonu je najdalje stigla do četvrtog kola.

Vekić je trenutno 39. igračica svijeta, a u Berlinu brani velik broj bodova i eventualni poraz na samom startu izbacio bi je iz 50 najboljih tenisačica. Donna igra lošu sezonu, još uvijek nije uspjela povezati više od dvije pobjede ove godine i kao najbolji rezultat ističe se treće kolo Roland-Garrosa.

Prošle godine u finalu je hrvatsku tenisačicu zaustavila Petra Kvitova koja ove godine neće braniti naslov. Turnir je vrlo jak, a prve dvije nositeljice su Arjana Sabalenka i Coco Gauff

Niemeier je također svoju travnatu sezonu otvorila u Hertogenboschu, a zaustavljena je u drugom kolu. Trenutno je 88. igračica svijeta i luta između Challenger i WTA razine turnira. Njemica je ove godine izgubila dva finala na ITF turnirima, a daleko najveći uspjeh karijere postigla je prije dvije godine kad je igrača četvrtfinale Wimbledona.

24-godišnjakinja je tada u drugom kolu izbacila drugu nositeljicu Anettu Kontaveit sa 6:4, 6:0, a zaustavila ju je sunarodnjakinja Tatjana Maria u tri seta. Niemeier do sad u karijeri ima tri pobjede protiv tenisačica iz top deset, osim spomenutog slavlja nad Estonkom, jedna je također bila na travi protiv Ons Jabeur u prvom kolu turnira u Berlinu prošle godine.

Svoj jedini WTA naslov Niemeier je osvojila u Makarskoj prije dvije godine. Kasnije iste godine je u Rijeci na Billie Jean King Cupu izgubila od Petre Marčinko i pobijedila Anu Konjuh, a s Vekić će se sastati prvi puta.

Mjesto i vrijeme

Berlin, 11:00

Prognoza

Vekić je veliki favorit, ali isto je bilo prošli tjedan kad je izgubila od Greete Minnen. Niemeier je opasna protivnica koja će sigurno pružiti dobar otpor i možemo očekivati vrlo izjednačen meč. test

FOTO: EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!