Nogomet

Dalić: 'Mi smo mali, ali naši rezultati pokazuju da smo bolji nego nas se gleda'

Mihaela Bradovski • utorak, 18.06.2024.
Dalić: 'Mi smo mali, ali naši rezultati pokazuju da smo bolji nego nas se gleda'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Zlatko Dalić na konferenciji za medije uoči dvoboja protiv Albanije potvrdio je kako će promjena u sastavu biti, ali nije otkrio kojih i kakvih...

Pred Hrvatskom je vrlo važna utakmica, protiv Albanije je potrebna isključivo pobjeda. No i prije Prvenstva znalo se da Hrvatska ovdje mora do pobjede.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Znali smo i prije turnira da će ovo biti teška i važna utakmica. Veseli me da nismo obeshrabreni nakon poraza od Španjolske. Atmosfera je dobra, zadovoljan sa svime, odradili smo sve što treba. Žao mi je što Nikola Vlašić nije mogao ostati s nama, drugi su svi zdravi", kaže izbornik Zlatko Dalić.

Protiv Albanije će biti promjena i u taktici i u sastavu.

"Albanija nije suparnik kvalitete kao Španjolska, ali zaslužuje veliki respekt. Motivirani su i organizirani, moramo biti strpljivi i oprezni. Znamo da nam je cilj pobjeda, bit ćemo ofenzivni, želimo biti bolji. I protiv Španjolske smo imali posjed, imali više šansi, ali sad moramo biti još bolji. Bit će promjena u sastavu, to ćemo još odlučiti."

Dio stranih medija već je otpisao Hrvatsku nakon poraza od Španjolske, ali Dalić je na to navikao.

"Nije bilo lijepo izgubiti, nije bio lijep osjećaj, a nas nisu niti pratili na neki najbolji način, mi smo uvijek i stavljani na začelje, nitko nije vjerovao u nas, a mi smo u šest godina uzeli tri medalje. Hrvatska zaslužuje puno veći respekt, mi smo uzeli tri medalje u šest godina, Engleska samo jednu u toliko puno godina. Mi smo mali, ali naši rezultati pokazuju da smo bolji nego nas se gleda. Znam da je dosta negative i pesimizma nakon tog poraza, ali dat ćemo sve od sebe da ponovno budemo pravi, ne brine nas tko što govori, Hrvatska vrijedi i puno bolja je nego što o nama govore."

Dalić dodaje kako će trebati biti strpljiv jer Albaniju neće biti lako probiti.

"Strpljenje, ne smijemo gubiti glavu i koncentraciju. Moramo biti živi do kraja, bilo bi lijepo da otvorimo na najbolji način, ali nijednom ne smijemo izgubiti glavu i srljati. Moramo svojom kvalitetom i igrom doći do toga, nama igra matematički i bod, ali želimo pobjedu. Trebamo biti strpljivi, agresivni i biti konkurentni. Nećemo gubiti glavu."

Izbornik se osvrnuo i na situaciju s Petkovićem.

"Nema tu velike teme, kod nas je situacija sjajna, razgovarali smo na sastanku, razgovarao sam i ja s njim, sve je riješeno, ne treba to uopće spominjati. On je važan i bitan igrač, bespotrebno se stvaraju tenzije, a nema ih i nisu potrebne. Želim mir i lijepu atmosferu i mi je imamo. Red se zna u reprezentaciji i tako će biti i dalje." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!