Nogomet

Kako je Ronaldo spojio dvije generacije Conceicaa

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.06.2024.
Kako je Ronaldo spojio dvije generacije Conceicaa
Foto: EPA

Odigrane su sve utakmice prvog kola grupne faze Europskog prvenstva. Iza nas je niz uzbudljivih susreta, iznenađenja nije nedostajalo, a kolo su zaključile dvije jako dobre utakmice iz skupine F…

Iako su mnogi proglasili skupinu F neatraktivnom i nezanimljivom, dobili smo dva ugodna iznenađenja. Dva vrlo zanimljiva i dramatična susreta koja su na kraju okončana pobjedama favorita iako je moglo sve završiti drugačije.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dosadašnji dio Europskog prvenstva zaslužuje više nego prolaznu ocjenu, iskustva iz prošlosti govorila su kako možemo očekivati više nervoze i nesadržajnih susreta, međutim bilo je upravo suprotno, igrao se dobar nogomet, efikasan i kvalitetan.

Gruziju i Češku uoči početka Prvenstva mnogi su podcjenjivali, predviđali im debakl u prvim utakmicama, ali su do kraja susreta držali i Tursku i Portugal u šahu.

Gruzija je bila nepoznanica, s obzirom da je prošla na Euro, bilo je jasno da je kvalitetna, ali i dalje su je mnogi vidjeli kao još jednu reprezentaciju iz bivšeg Sovjetskog Saveza koje su kvalitetne i neugodne kod kuće, ali izvan svojih granica nisu opasnost. Međutim na otvaranju Eura Gruzija se pokazala u sasvim drugačijem izdanju.

Turci su krasnim golovima poveli s 2:1, ali Kočorašvili je pogodio gredu pa je Kvarachelija pogodio vratnicu, imala je Gruzija još prilika, a treći gol pao je iz kontranapada kada Gruzija nije imala vratara na golu. Uz malo više sreće Gruzijci su mogli do poravnanja i tko zna kako bi završilo.

Slično je bilo i u susretu između Portugala i Češke. Česi su bili na pragu velikog boda, ali u sudačkoj nadoknadi Portugal je došao do pogotka. U začetku akcije Portugalci su uz prekršaj došli do posjeda, sudac to nije vidio i akcija se tako rasplela da je na kraju Conceicao pogodio za pobjedu.

Portugal može bolje od ovog i kada krenuo one vrhunske momčadi i trebat će bolje.

Sportnetovih 11

Stanek - Akaydin, Bardakci, Dias - Muldur, Provod, Guler, Vitinha, Mendes - Mikautadze, Ronaldo

Tragičar dana

Robin Hranač. Portugal je gubio, nije mogao otključati češku mrežu, ali u 69. minuti nesretni Hranač je pomogao, poslao loptu u svoju mrežu i Portugal vratio iz minusa.

Igrač dana

Nekoliko je kandidata koji su svojom igrom zaslužili ovu titulu, ali odnosi je Conceicao koji je ušao u igru u 90. minuti, a onda dvije minute kasnije donio Portugalu sva tri boda golom za 2:1.

O tome se priča

Francisco Conceicao donio je Portugalu pobjedu, a posebno ju je proslavio s Cristianom Ronaldom. Ronaldo je danas kapetan Portugala, a igrao je još s Franciscovim ocem Sergijom.

Broj dana

41 - S 41 godinom i 113 dana Pepe je postao najstariji igrač u povijesti koji je nastupio na europskim prvenstvima. S vrha je skinuo legendarnog vratara Mađarske Gabora Kiralyija.

S društvenih mreža

Srijeda na Euru

S tri nove utakmice otvaramo drugo kolo grupne faze Europskog prvenstva. Otvara ga Hrvatska koja od 15 sati igra protiv Albanije, a nakon njih na travnjak od 18 sati izlaze Njemačka i Mađarska. U posljednjem susretu dana sastaju se Škotska i Švicarska. test

FOTO: EPA/CLEMENS BILAN

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!