Nogomet

Kolinger za Sportnet: 'Uvjeren sam u pobjedu protiv Albanije, a onda je sve na Hrvatskoj'

Branimir Korać • srijeda, 19.06.2024.
Kolinger za Sportnet: 'Uvjeren sam u pobjedu protiv Albanije, a onda je sve na Hrvatskoj'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon visokog poraza protiv Španjolske, Hrvatska danas igra protiv Albanije. Denis Kolinger prošao je kroz sve mlade hrvatske selekcije, zaigrao i za A reprezentaciju, a u razgovoru za Sportnet ne sumnja u pobjedu Hrvatske u ovom dvoboju...

Hrvatska nogometna reprezentacija danas igra svoj drugi susret na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Protivnik je Albanija koja je kao i Hrvatska poražena na startu i traži svoje prve bodove.

Igraj na Hrvatska - Albanija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je protiv Španjolske izgubila s visokih 3:0 što stvara probleme u slučaju nekih krugova i gol razlike, međutim rezultat je na kraju bio ružniji nego što je bio odnos snaga na travnjaku.

"Istina, sam poraz je malo predimenzioniran, ružno zvuči taj rezultat i Španjolska sigurno nije zaslužila toliko uvjerljivu pobjedu. Imali smo dosta šansi, promašili taj penal, nismo odigrali dobru utakmicu, ali mislim da je poraz na kraju previsok. Zaslužili smo barem gol da zabijemo", ističe Denis Kolinger.

Hrvatska je ima dovoljno prilika, neiskorišten penal, s golom ili dva i dojam bi bio drugačiji.

"Možda glupo zvuči, ali da smo zabili za 3:1, nikad se ne zna, možeš zabiti onda još jedan prije 90. minute i onda Španjolcima nastane panika i moglo je biti svega. Slušao sam izbornika Dalića i dobro je rekao da trebamo zaboraviti tu utakmicu. Uvjeren sam da ćemo pobijediti, a onda je sve na nama. Hrvatska je najbolja kada je najteže, tako je uvijek dosad bilo, pa ćemo vidjeti."

Dalić je najavio promjene protiv Albanije, što je u svakom slučaju sasvim logično s obzirom da je i Albanija potpuno drugačija reprezentacija.

"Igrao sam sad u klubu s Ajetijem, imaju stvarno neugodne igrače, brzi su i neugodni prema naprijed. Mislim da će stati u neki niži blok i da će probati prijetiti na kontranapade. U takvoj igri bit će opasni, tu ćemo trebati pripaziti, ali mislim da je Hrvatska kvalitetnija i da će pobijediti. Albanija je dobra i kvalitetna reprezentacija, uostalom na Europskom prvenstvu nema loše ekipe tako da bi moglo biti svega, ali mislim da je Hrvatska favorit i da će pobijediti."

Točno tako, nema loših ekipa što smo vidjeti i jučer na primjeru Gruzije koja je protiv Turske mogla najmanje do boda, imala je i gredu i vratnicu.

"Baš sam iznenađen koliko je utakmica bila dobra, jako puno šansi na obje strane, mislim da Gruzija može žaliti što nije uzela barem bod, mislim da je zaslužila više. Možda je tu i onaj dašak neiskustva, ovo im je prvo veliko natjecanje, ali stvarno su me pozitivno iznenadili."

Držali su i Česi dugo Portugal u šahu, tek u sudačkoj nadoknadi Portugalci su došli do pobjede. I Gruzijci su iznenadili, Slovaci protiv Belgije, ne ide baš svim favoritima kao po loju.

"Znalo se i prije Prvenstva da tu nema slabe ekipe bez obzira na neke države koje nisu tako često na Euru ili su prvi put ovdje, pokazali su da su nezgodni. Je da je to grupa, ali svatko može odigrati dobru utakmicu i uz malo sreće kao što je imala Češka dobrim dijelom susreta protiv Portugala ili Slovačka protiv Belgije. Nema tu izraženog favorita, sve utakmice su tu negdje, teško da netko nekog razbije kao što je Njemačka razbila Škotsku na početku. No nema tu nekog izraženog favorita za kojeg ćemo reći da će sigurno pobijediti."

Može li Italija iznenaditi Španjolsku i poprilično zakomplicirati situaciju u skupini ili ćemo s Talijanima igrati za drugo mjesto?

"Iskreno ne bi me iznenadilo da Italija pobijedi. Znamo kako Italija igra, da su čvrsti i tvrdi, mislim da je to stvarno utakmica 50:50 i ne dajem nekoj reprezentaciji veće šanse. Moglo bi to otići na obje strane."

Danas igraju Nijemci i Mađari, Mađarska je izgledala dosta loše na startu dok je Njemačka oduševila protiv Škota.

"I prije Prvenstva sam govorio da očekujem da će Njemačka otići daleko. Imala je dosta problema, ali to su sve vrhunski igrači, trener Nagelsmann ih je dobro posložio i mislim da će Njemačka danas pobijediti. Vjerujem da će Mađarska igrati bolje, teško da će igrati slabije nego u prvoj utakmici, ali Njemačka je kvalitetnija i vjerujem da će pobijediti."

Mađarska obrana je izgledala baš loše u prvom susretu, jedan Orban, kao iskusan i kvalitetan igrač, atipično je griješio.

"Cijela Mađarska nije izgledala baš dobro. Sezona je bila dugačka i naporna tako da neki igrači koji su igrali možda u slabijoj formi u završnici sezone, preslikalo im se i na Prvenstvo. Međutim sve su to kvalitetni igrači, neće Njemačkoj biti lako, ali mislim da će to pobijediti."

Mogu li se Škoti oporaviti nakon opne katastrofe na startu, odigrali su stvarno jako lošu utakmicu.

"Škotska je razočarala, istina da je imala taj crveni karton, ali niti prije njega nije bila bajna i sjajna, no mislim da će se i ona presložiti. Teško da mogu odigrati slabije nego protiv Njemačke tako da mislim da je Švicarska favorit, ali sve je moguće. Škotska ako želi napraviti nešto, mora izvući danas pozitivan rezultat."

I dok traje Euro, Kolinger se već polako priprema za sljedeću sezonu. Bio je na posudbi u Cluju i sada se vratio u Vejle s kojim je još pod ugovorom.

"Imam ugovor do kraja godine u Danskoj, vidjet ćemo sve je moguće i sve su opcije otvorene. U ponedjeljak smo krenuli s pripremama, ako slučajno dođe zanimljiva ponuda, onda ćemo razgovarati, ako ne, ostajem ovdje do kraja godine, a onda ćemo na zimu vidjeti za dalje. U nogometu je sve moguće, nikad se ne zna. Dobro mi je ovdje, tu sam već dvije i pol godine, godinu dana sam proveo u Cluju na posudbi, ali dobro sam se priviknuo na ljude i klub, stvarno mogu reći sve najbolje i o klubu i o gradu." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!