Nogomet

Škoti su protiv Nijemaca odigrali najlošiju utakmicu u posljednjih osam godina

Mario Borko • srijeda, 19.06.2024.
Škoti su protiv Nijemaca odigrali najlošiju utakmicu u posljednjih osam godina
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Statistički podaci često daju nešto drugačiju sliku nego što ljudi golim okom mogu primijetiti. Ipak, da je Škotska protiv Nijemaca bila užasna to potvrđuju i brojke...

Škotska i Švicarska zaključit će današnji program drugom utakmicom u skupini A od 21:00. Škoti će ako žele doći do bodova morati odigrati puno bolju utakmicu nego protiv Nijemaca, a Švicarce predvode dvojica od trojice najboljih strijelaca reprezentacije na velikim natjecanjima.

Igraj na Škotska - Švicarska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Škotski vratar Angus Gunn je imao najmanje dvije obrane u devet od posljednjih 11 nastupa u dresu reprezentacije, uključujući izvedbu protiv Njemačke, u kojoj je upisao pet obrana.

Švicarski reprezentativac Granit Xhaka je kreirao četiri prilike u susretu prvog kola europskog prvenstva protiv Mađarske, a u posljednjih sedam od deset nastupa u državnom dresu je gurnuo svoje suigrače u najmanje dvije izgledne situacije.

Breel Embolo postigao je 14 golova u 61 nastupu u dresu Švicarske. Gledajući kombinirano svjetska i europska prvenstva, samo Xherdan Shaqiri (9) i Josef Hügi (6) imaju više postignutih golova za nacionalnu vrstu od Embolova četiri.

Švicarska je postigla više od tri gola na tri od posljednja četiri dvoboja na europskim prvenstvima, ukupno 10 u tom razdoblju. To je više no što su uspjeli zabiti u prvih 15 nastupa na kontinentalnoj smotri (devet golova).

Škotska je upisala tek jedan udarac na suparnički gol u uvodnom susretu ovogodišnjeg europskog prvenstva, u porazu od Njemačke 5-1. Potpisnik jedinog njihovog gola u tom susretu je njemački branič Antonio Rüdiger, koji je postigao autogol. Škotima je to utakmica u kojoj su uputili najmanje udaraca na gol u bilo kojem međunarodnom dvoboju od prijateljske utakmice s Italijom u svibnju 2016. (također jedan šut).

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!