Nogomet

Španjolski mediji: 'Brozovićev izlazak iz igre izgledao je kao odlazak u reprezentativnu mirovinu'

Petar Jenjić • srijeda, 19.06.2024.
Španjolski mediji: 'Brozovićev izlazak iz igre izgledao je kao odlazak u reprezentativnu mirovinu'
Foto: Damir Senčar/HINA

Španjolski "As" i "Marca" sa zanimanjem su pratili dvoboj drugog kola Eura između Hrvatske i Albanije. Marca ističe da je remi na kraju ipak najrealniji rezultat...

Na utakmicu Hrvatske i Albanije osvrnuli su se i španjolski mediji. "As" je istaknuo da remi puno više odgovara hrvatskom protivniku:

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Remi više odgovara Sylvinhovim igračima. Vodili su, pa se našli u zaostatku, pa se spasili iz pakla. Albanija je okusila ono što nije mogla u prvom kolu protiv Italije. Iznenađujući, epsku pobjedu, ali su prihvatili bod slaveći kasno izboren remi."

Albanija se branila malo "više" u odnosu na utakmicu protiv Italije:

"Perišić i Petković, dvije dobre zamjene iz utakmice protiv Španjolske, nisu mogle pronaći dubinu, dok je protivnik koristio prednost više od jednog hrvatskog igrača izgubljenog u tranziciji. Šutalo i Gvardiol igrali su stopera, potonji se vratio na prirodnu poziciju, ali ni tu nije zablistao. Hrvatska je mogla biti zahvalna što gubi samo 1:0."

Uslijedile su promjene na poluvremenu:

"Dalićeve izmjene podigle su momčad. Prije svega zbog Brozovićevog sporog trka za koji je već ranije okrivljena njegova sezona u Saudijskoj Arabiji. Njegov izlazak iz igre izgledao je kao odlazak u reprezentativnu mirovinu."

Španjolska Marca također se osvrnula na slabu hrvatsku predstavu, posebno u prvom poluvremenu:

"Prvo poluvrijeme proteklo je bez prave hrvatske reakcije, odveć sporo s predvidljivom selekcijom, manjkom ideja i vođe."

Klaus Gjasula od tragičara je postao junak:

"Poetska pravda u sportu je da se dogode takve stvari i da se iskupi u sudačkoj nadoknadi. Albanija je navalila prema naprijed, a Hrvatska nije znala kako reagirati i sačuvati vodstvo. " test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Piše: Petar Jenjić

    Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu u kojima su završile još dvije skupine. Priča dana definitivno je Slovenija koja je prvi...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!