Nogomet

Modrić: 'Šteta što smo se povukli i dopustili da nam izjednače'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 19.06.2024.
Modrić: 'Šteta što smo se povukli i dopustili da nam izjednače'
Foto: Damir Senčar/HINA

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, nakon šokantnih 2:2 protiv Albanije, rekao je da nema druge opcije nego igrati na pobjedu protiv Italije...

Nakon poraza od Španjolske (0:3), Hrvatska je odigrala 2:2 protiv Albanije, pa će u susretu protiv Italije morati loviti pobjedu za mogući prolaz.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prvo poluvrijeme nismo bili pravi, opet smo ušli lošije u utakmicu i zabili su nam rani gol i onda je bilo teško igrati. Drugo poluvrijeme je izbornik napravio neke promjene i to je bilo jako dobro, do pred kraj pet do deset minuta gdje smo se, ne znam iz kojeg razloga povukli i dopustili da nam stvore iz nekog nereda dvije, tri prilike i na kraju nam zabiju gol", prokomentirao je hrvatski kapetan Luka Modrić ogled protiv Albanije.

Nakon još jednog lošeg otvaranja susreta, Vatreni su u drugom poluvremenu zaigrali daleko bolje. Upravo je igra u drugom poluvremenu putokaz za posljednji susret protiv Italije.

"Drugo poluvrijeme je putokaz kako trebamo igrati. Bilo je to jako dobro poluvrijeme, do te završnice u kojoj smo počeli srljat i gubiti lopte. Više nismo radili presing, ostavili smo im dosta prostora i na kraju su nas kaznili", kazao je Modrić, te nastavio:

"U drugom dijelu smo izašli angažiranije, borbenije, radili smo dobar presing, nismo im dali da izađu. Svaka druga lopta je bila naša."

Zabrinjavajuće je što je hrvatska vrsta i drugu utakmicu loše otvorila:

"Napravit ćemo analizu i vidjeti što ćemo popraviti, sigurno nismo zadovoljni s tim ulaskom u utakmicu i nešto ćemo morati promijeniti. Da nam se ne dogodi da moramo juriti s rezultatom, što nikada nije ugodno. Danas smo pokazali da se možemo vratiti, šteta što smo se povukli i dopustili da nam izjednače."

Hrvatska je sada u jasnoj situaciji, samo je pobjeda protiv Italije vodi u osminu finala.

"Kako sada stvari stoje, pobjeda će nam trebati za prolaz. Vidjet ćemo nakon sutrašnjeg rezultata utakmice Španjolska i Italija. No, za nas je jasna situacija, samo nam igra pobjeda, a nakon toga ćemo vidjeti hoće li nam četiri boda biti dovoljna. Nemamo druge opcije, pobjeda protiv Italije. Vjerujem da to možemo napraviti, ali morat ćemo igrati bolje."

Modrić je prokomentirao i snagu našeg idućeg suparnika.

"Bit će to teška utakmica, Italija je velika ekipa, imaju odličnog trenera, jako su dobro organizirani. I dalje smo pozitivni, sve ovisi o nama, znamo štio nam je činiti", poručio je Modrić. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!