Nogomet

Slovenija pokvarila planove Danskoj i otežala joj posao protiv Engleske

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.06.2024.
Slovenija pokvarila planove Danskoj i otežala joj posao protiv Engleske
Foto: EPA

U susretu drugog kola skupine C Europskog prvenstva Danska igra protiv Engleske. Nakon kiksa protiv Slovenije, Danska ovdje mora pokušati pobijediti...

Nije Prvenstvo počelo onako kako su se Danci nadali. Nisu uspjeli svladati Sloveniju, odigrali su samo 1:1 i tu su izgubili dva dragocjena boda. Danas će pokušati uzeti bodove protiv Engleske kako prolaz ne bi dovodili pod znak pitanja.

Igraj na Danska - Engleska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Čak i u slučaju poraza u današnjem susretu, Danci su i dalje gospodari svoje sudbine, ali u posljednjem kolu morali bi upisati pobjedu protiv Srbije koja bi također mogla biti u istoj situaciji. Takva drama i takve tenzije u Danskoj bi voljeli izbjeći.

Danska je protiv Slovenije imala vodstvo i bila bolja, međutim nije znala iskoristiti prilike koje je stvorila, a nije znala niti zadržati stečenu prednost.

Protiv Engleske bit će još manje prostora za neki prazni hod, svako problematično razdoblje Englezi bi mogli kazniti, a protiv tako kvalitetne reprezentacije teško se vraćati.

Engleska je upisala pobjedu u prvom susretu, igrala je protiv Srbije, ali se namučila i nije bila uvjerljiva. Ta neuvjerljivost možda je posljedica prve utakmice, a je li tako, odgovor će pružiti Danska, još brža i agilnija reprezentacija nego što je to Srbija.

Southgate ima na izboru vrlo kvalitetan roster, međutim Engleska će morati puno bolje nego što je to bio slučaj u prvom kolu.

Što su rekli

Kasper Schmeichel, vratar Danske: "Moramo pokazati zajedništvo. Svaki put kada igramo kao prava momčad i s toliko puno kvalitete, svejedno moramo se držati zajedno i dobro se braniti. Kada nam se ukažu prilike, morat ćemo ih i iskoristiti, neće biti puno prostora za popravke."

Kyle Walker, branič Engleske: "Nikada dva poluvremena nogometne utakmice nisu ista. U drugom poluvremenu dobro smo se nosili s pritiskom Srbije i dobro se branili u bloku. Tri boda smo željeli iz tog dvoboja i najvažnije je da smo ih i dobili."

Mjesto, vrijeme, suci

Frankfurt, Frankfurt Arena, 18:00

Sudac: Artur Soares Dias (Portugal)

Nedostaju

Danska: -

Engleska: Luke Shaw (ozljeda)

Prošli dvoboj

I jedni i drugi dugo će se sjećati prošlog dvoboja. Bilo je to u polufinalu Eura 2021. kada je Danska vodila golom Damsgaarda, autogolom je izjednačio Kjaer, a Kane u 104. minuti donio prolaz u finale.

Prognoza

Sve je otvoreno, Engleska je favorit, ali Danska je jako dobra i može ovdje do pobjede. test

FOTO: EPA/MOHAMED MESSARA

EP 2024, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovenija1:1Srbija
Danska1:1Engleska
1Engleska 32:1+15
2Danska 32:203
3Slovenija 32:203
4Srbija 31:2-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovenija1:1Srbija
Danska1:1Engleska
1Engleska 32:1+15
2Danska 32:203
3Slovenija 32:203
4Srbija 31:2-12

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!