Nogomet

Engleska će pokušati prvi put povezati dvije pobjede na startu europskih prvenstava

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.06.2024.
Engleska će pokušati prvi put povezati dvije pobjede na startu europskih prvenstava
Foto: EPA

Vrlo zanimljiv dvoboj na rasporedu je danas u skupini C gdje Engleska igra protiv Danske. Iako su Englezi papirnati favoriti, Danci imaju svoje adute.

Protiv Slovenije Danska je dosta pokušavala, tražila svaku priliku za udarac, ali lopta je samo jednom završila u mreži.

Igraj na Danska - Engleska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Christian Eriksen je bio jedini igrač Danske s više od dva udarca na gol (5 ukupno) u dvoboju prvog kola Europskog prvenstva protiv Slovenije. Ovaj veznjak je imao bar tri pokušaja na šest od posljednjih osam nastupa u prvih 11 u danskom dresu.

Samo Harry Kane (6) je izborio više prekršaja od Judea Bellinghama (4) na dvoboju Engleske i Srbije u prvom kolu Europskog prvenstva. Veznjak Real Madrida je izborio bar četiri prekršaja svojih protivnika na svakoj od posljednje četiri utakmice u kojima je startao u dresu Gordog Albiona.

Trent Alexander-Arnold je bio jedan od samo tri engleska igrača koji je uputio udarac na gol Srbije u dvoboju prvog kola ove skupine, a u četiri od njegovih posljednjih pet nastupa u prvih 11 engleske reprezentacije upisao je bar po dva udarca.

U posljednja četiri međusobna dvoboja u Danske i Engleske u svim natjecanjima palo je tek pet golova, dva danska i tri engleska. Zbroj golova

Engleska je pobijedila Srbiju rezultatom 1:0 u svom prvom nastupu na ovom Prvenstvu. Gordi Albion nikada nije uspio pobijediti u prve dvije utakmice grupne faze na europskim prvenstvima. test

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!