Nogomet

Španjolska i Italija po potvrdu prolaza u osminu finala Europskog prvenstva

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.06.2024.
Španjolska i Italija po potvrdu prolaza u osminu finala Europskog prvenstva
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatska i Albanija još jučer su odradili svoj dvoboj drugog kola skupine B Europskog prvenstva, a večeras će u akciji biti Španjolska i Italija...

Španjolci i Talijani u prvom kolu upisali su pobjedu i sada imaju priliku novom pobjedom osigurati mjesto u osmini finala Europskog prvenstva.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je važan dvoboj i za Hrvatsku. Smatra se kako bi Hrvatska mogla imati olakšan posao ako Italija večeras upiše pobjedu i osigura prolaz. Vjeruje se kako bi Luciano Spalletti u tom slučaju poštedio one najbolje i promiješao postavu, no sve je to varljivo.

I Hrvatska je bila u takvim situacijama te je ulazila u posljednje kolo s osiguranim prolazom, međutim svejedno je igrala punom snagom i nerijetko pobjeđivala. Igrači s klupe se žele dokazati izborniku i također igraju svoj najbolji nogomet.

Italija ima širok kadar i može rotirati, a kako će se postaviti protiv Hrvatske i njoj je još daleka budućnost. Sve će ovisiti o večerašnjem dvoboju.

Španjolska je protiv Hrvatske potvrdila iznimnu hitrinu prema naprijed i Italija će također tu imati veliki izazov ispred sebe.

U posljednjem kolu Španjolska igra protiv Albanije, koja je u sličnoj situaciji kao i Hrvatska. Stoga će Španjolci pokušati riješiti pitanje prolaza čim prije i izbjeći neku nervozu u posljednjem kolu.

Što su rekli

Luciano Spalletti, izbornik Italije: "Mi ćemo pokušati odigrati na tragu onoga što smo odradili protiv Albanije. Dakako, Španjolska je jači suparnik i mi se želimo testirati protiv vrhunskih reprezentacija. Upravo takva Španjolska i jest, kako pojedinačno, tako i momčadski, a nama će nakon tih 90 minuta biti jasnije gdje pripadamo. Mogu odmah najaviti da sigurno nećemo sjediti u svom šesnaestercu i čekati. Tada smo osuđeni na poraz. Mi smo momčad koja voli posjed i pritisnut ćemo koliko god se bude moglo. No, da će naš vratar i obrana patiti u nekim trenucima, to sigurno."

Luis de la Fuente, izbornik Španjolske: "Slijedi nam još jedna teška i neizvjesna utakmica protiv vrlo dobrog protivnika. Znamo koliki je ulog i što nam ona donosi, ali isto vrijedi i za našeg konkurenta koji će napraviti sve da upiše pobjedu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Gelsenkirchen, AufSchalke Arena, 21:00

Sudac: Slavko Vinčič (Slovenija)

Prošli dvoboj

Posljednji put susreli su se u polufinalu Lige nacija prošle godine, a Španjolska je slavila s 2:1. Povela je golom Pina, a izjednačio je Ciro Immobile. Joselu je u završnici postavio konačnih 2:2.

Prognoza

Potpuno otvoren dvoboj iako veće šanse ima Španjolska prema prikazanom u prvom kolu. test

EP 2024, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hrvatska2:2Albanija
Španjolska1:0Italija
1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hrvatska2:2Albanija
Španjolska1:0Italija
1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!