Nogomet

Talijanski niz počeo je sa Španjolskom prije osam godina

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.06.2024.
Talijanski niz počeo je sa Španjolskom prije osam godina
Foto: EPA

Bogatu povijest međusobnih dvoboja imaju Italija i Španjolska. Večeras je na rasporedu novi dvoboj...

Dva od tri udarca na gol Álvara Morate u utakmici prvog kola između Španjolske i Hrvatske su bila u okvir gola. U devet od njegovih 11 posljednjih utakmica u nacionalnom dresu u kojima je startao, ubilježio je najmanje dva udarca na gol.

Igraj na Španjolska - Italija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rodri je načinio i izborio po dva prekršaja u uvodnom dvoboju Španjolske protiv Hrvatske na europskom prvenstvu; na četiri od šest njegovih posljednjih nastupa od prve minute za Furiju ovaj veznjak je načinio po bar dva prekršaja.

Lorenzo Pellegrini je kreirao više prilika (3) od bilo kojeg drugog Talijana u susretu prvog kola protiv Albanije, a u sedam od posljednjih devet startova u nacionalnom dresu je barem dvaput gurnuo svoje suigrače u izgledne situacije.

Španjolska je pobijedila u dvije posljednje utakmice protiv Italije, oba susreta su odigrana u UEFA Ligi nacija. Nikada u povijesti Španjolci nisu porazili Talijane triput u nizu.

Italija je bez poraza u posljednjih deset nastupa na europskim prvenstvima (7 pobjeda, 3 remija), a prva utakmica u ovom nizu bila je pobjeda upravo protiv Španjolske (2:0) u osmini finala EP 2016. Posljednji poraz Talijana na europskim prvenstvima došao je u posljednjoj utakmici grupne faze 2016. protiv Republike Irske, ali taj dvoboj za njih nije imao rezultatski značaj jer su ranije osigurali plasman u nokaut fazu. test

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!