Košarka

Golemac preuzima Dubai, Nakić ostaje u Španjolskoj

Mario Borko • četvrtak, 20.06.2024.
Golemac preuzima Dubai, Nakić ostaje u Španjolskoj

Dubai će iduće sezone nastupati u ABA ligi, a vodit će ga bivši trener Cedevite Olimpije, Jurica Golemac. Hrvatski reprezentativac Toni Nakić i u novoj će sezoni nositi dres Río Breogána...

U novoj sezoni ABA liga će dobiti dodatnog člana. U regionalnu ligu ulazi Dubai, a bilo je jasno da će novoosnovani klub tražiti trenersko rješenje s ovih prostora. Glavni kandidat bio je Aleksandar Đorđević koji je napustio reprezentaciju Kine, ali od toga neće biti ništa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dubai se tako odlučio za Juricu Golemca. Slovenac rođen u Zagrebu imao je dugu i uspješnu igračku karijeru, a u trenerske vode krenuo je kao pomoćnik u Ciboni. Samostalno je vodio Tajfun Šentjur, Koper, Cedevitu Olimpiju i Hapoel Eilat, a sada će preuzeti novi ambiciozni projekt.

“Oduševljeni smo što možemo objaviti da je Jurica Golemac naš novi glavni trener. Golemac je iskusan košarkaški profesionalac s ogromnim i bogatim iskustvom kao igrač i kao trener. Donijet će novi i dinamični pristup našoj momčadi. Njegov dolazak označava velik korak naprijed za naš klub i pokazuje posvećenost i ambiciju koja će se pokazati na terenu“, objavili su iz Dubaija.

Iz Španjolske stiže vijest da je hrvatski reprezentativac Toni Nakić produžio ugovor s tamošnjim prvoligašem Río Breogánom. Bivši igrač Cibone član je kluba sa sjeverozapada Španjolske već dvije godine, a tamo će ostati i u novoj sezoni.

Río Breogán jedva je izborio ostanak u ligi, a Nakić je u prosjeku na terenu boravio 20 minuta i pritom postizao sedam poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

Río Breogán i Toni Nakić postigli su dogovor da igrač brani modri dres i u sezoni 2024./25. Kvaliteta, zalaganje i iskustvo u ligi Tonija Nakića bit će na usluzi momčadi koju vodi Veljko Mrsić još jednu sezonu, u trećoj uzastopnoj kampanji Breoganista, objavio je španjolski klub na društvenim mrežama. test

FOTO: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!