Tenis

Vekić u drugom kolu Berlina poražena od pete igračice svijeta

Mario Borko • četvrtak, 20.06.2024.
Vekić u drugom kolu Berlina poražena od pete igračice svijeta
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica neće obraniti WTA bodove i ponoviti lanjski uspjeh kada je u Berlinu stigla do finala. Već u drugom kolu, u dva seta, zaustavila ju je peta igračica svijeta Jessica Pegula...

U meču u kojem su odlučivale nijanse, Jessica Pegula pokazala je zašto je peta igračica svijeta i za sat i 27 minuta igre pobijedila je Donnu Vekić sa 6:4, 7:5. Najbolja hrvatska tenisačica imala je prednost u drugom setu, ali njezina trenutna forma jednostavno nije na potrebnoj razini da bi uspjela iznenaditi jednu od najboljih tenisačica na WTA Touru.

Igraj na WTA turnir u Berlinu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi set trajao je tek nešto više od 30 minuta. Obje tenisačice vrlo su brzo osvajale svoje servis gemove. Do vodstva 5:4 za Amerikanku, Vekić je spasila tek jednu break loptu, a onda je Pegula stigla do dvije vezane. Bila joj je dovoljan prva i osvojila je set sa 6:4.

U drugom je Osječanka bolje krenula, kod rezultata 1:1 imala je prvu priliku za oduzimanjem servisa protivnici, ali iskoristila je drugu kod rezultata 2:2. Vekić je imala prednost, ali kod vodstva 4:3 dopustila je break priliku Amerikanki koja ju je objeručke prihvatila.

Imala je Hrvatica odmah priliku uzvratiti i servirati za set, ali nije uspjela iskoristiti svoje dvije prilike na servisu protivnice. Peta igračica svijeta kod vodstva 6:5 stvorila je pritisak na servisu hrvatske tenisačice i došla do dvije vezane meč lopte. Vekić ih je uspjela spasiti, ali ponovno je posrnula i Pegula je slavila sa 6:4, 7:5.

Bio je ovo drugi međusobni ogled ovih dviju tenisačica i druga pobjeda Amerikanke. Prvu je ostvarila u prvom kolu Wimbledona prije dvije godine, a u četvrtfinalu će igrati protiv Katerine Siniakove.

Vekić je prošle godine bila finalistica Berlina tako da će nakon ovog poraza izgubiti velik broj WTA bodova i pasti za minimalno deset mjesta. Osječanka je trenutno 39. tenisačica svijeta, a od idućeg tjedna mogla bi ispasti iz top 50. test

FOTO: EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!