Nogomet

Jović: 'Znao sam da su Slovenci kvalitetni, ali svejedno su me uspjeli iznenaditi'

Mario Borko • četvrtak, 20.06.2024.
Jović: 'Znao sam da su Slovenci kvalitetni, ali svejedno su me uspjeli iznenaditi'
Foto: EPA

Srbija je u utakmicu protiv Slovenije ušla kao favorit, a na kraju se poraza spasila u posljednjim sekundama. Luka Jović ušao je s klupe i zabio vrlo važan pogodaka, a Dušan Tadić ovoga puta je krenuo od prve minute...

Srbija nakon 24 godine ponovno nastupa na Euru, a nakon poraza od Engleza prvom kolu bili su na rubu još jednog protiv Slovenaca. Vratar Predrag Rajković otišao je u napad u posljednjim sekundama, a Luka Jović je bio najviši nakon kornera i tako ostavio Srbe na životu.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Napadač Milana u igru je ušao u nastavku, a priznao je da su ga Slovenci iznenadili:

Sretan sam zbog gola, bio bi sretniji da smo pobijedili, ali uspjeli smo doći do boda koji nam je omogućio da se u zadnjem kolu imamo za što boriti. Očekivali smo ovako tešku utakmicu, ali moram pohvaliti slovensku momčad koja me ugodno iznenadila. Znao sam da su kvalitetni, ali svejedno su me oduševili. Imali smo nekoliko dobrih situacija u posljednjih 15 minuta, ali ih nismo uspjeli iskoristiti. Idemo dalje, čeka nas iduća utakmica i dat ćemo sve od sebe da iz nje izađemo kao pobjednici.“

Srpski kapetan Dušan Tadić izazvao je puno polemika nakon izjave koju je dao poslije utakmice s Engleskom. Pojavila se informacija da će biti izbačen iz reprezentacije, ali danas je krenuo od prve minute, a Srbija se poraza spasila tek nakon njegovog izlaska iz igre:

“Osjećaju su pomiješani jer smo se spasili poraza u zadnjim sekundama, ali željeli smo sva tri boda. Ušli smo bojažljivo i Slovenci su imali inicijativu. Danas nam jednostavno nije išlo, ali najvažnije je da se nismo predali i da smo pokazali karakter. Svaka utakmica donese nešto dobro i nešto loše, a na nama je da popravimo nedostatke i iz ovog izvučemo važne pouke. Znamo da nam protiv Danaca neće biti lako, ali učinit ćemo sve što je u našoj moći da pobijedimo,“ rekao je Tadić.

Orlovi u zadnjem kolu skupine igraju protiv Danske, a za prolazak skupine trebat će im sva tri boda. test

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!