Nogomet

Kek: 'Slovenija je pokazala da joj je mjesto na Euru! Englezi su favoriti, ali bili su i Danci i Srbi

Mario Borko • četvrtak, 20.06.2024.
Kek: 'Slovenija je pokazala da joj je mjesto na Euru! Englezi su favoriti, ali bili su i Danci i Srbi
Foto: EPA

Slovenija je bila na pragu prve pobjede na Euru, ali Srbija se poraza spasila u posljednjim sekundama. Matjaž Kek je nakon utakmice bio i ponosan i razočaran, ali još uvijek vjeruje u prolazak skupine...

Slovenija je u 22 godine samo dva puta igrala na velikom natjecanju, a u oba navrata s klupe ju je vodio Matjaž Kek. Slovenski trener, koji je najveći trag ostavio u Rijeci, još je jednom pokazao svoje znanje i bio je nekoliko sekundi udaljen od prvog povijesnog prolaska skupine sa Zmajčekima.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

“Mislim da je najvažnije da je Slovenija opet dokazala da joj je mjesto na Europskom prvenstvu. Sport je nekad okrutan, ali uvjeren sam da će se to ekipi negdje vratiti. Odigrali smo hrabro u fenomenalnoj atmosferi koja će se zauvijek pamtiti. U nekim stvarima još uvijek imamo prostora za napredak, ali Slovenija ni u jednom trenutku nije bila u podređenom položaju. Rekao sam igračima da od prve minute moraju pokazati po što smo došli,“ rekao je Kek.

Slovenija će kao i 2010. na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici za prolaz skupine igrati protiv Engleza, a momčad koju vodi bivši trener Rijeke nitko ne smije otpisati.

“S jedne strane sam razočaran, a s druge ponosan. Srbija je jako dobra u prekidu, žao mi je da nam je ponestalo koncentracije, ali još jednom čestitke mojim igračima. Moramo se okrenuti utakmici protiv Engleske. Englezi su favoriti, ali bile su i Danska i Srbija. Glave gore i okrećemo se novom izazovu.“ test

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!