Košarka

Bivši igrač LA Clippersa postao novi trener LA Lakersa

Mario Borko • četvrtak, 20.06.2024.
Bivši igrač LA Clippersa postao novi trener LA Lakersa
Foto: EPA

JJ Redick iduće četiri godine trebao bi biti trener LA Lakersa. Bek šuter, koji je najveći trag ostavio u Clippersima, umirovio se prije tri godine i sad će dobiti priliku voditi jednu od najvećih američkih sportskih franšiza...

Pao je dogovor između JJ Redicka i Los Angeles Lakersa. 39-godišnji Amerikanac potpisao je ugovor na četiri godine, a bit će mu to prvi trenerski posao. Lakersi su još u svibnju otpustili Darvina Hama nakon ispadanja u prvom krugu doigravanja od Denver Nuggetsa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Redick je imao blistavu sveučilišnu karijeru na Dukeu, a u NBA-u je kao igrač proveo 15 godina. Najduže je igrao u Orlando Magicu, ali najdublji trag ostavio je u Los Angeles Clippersima. Amerikanac je uz Chrisa Paula i Blacka Griffina bio dio ekipe koja nikada nije uspjela ostvariti svoje puni potencijal.

U karijeri je još igrao za Milwaukee Buckse, Philadelphiju, New Orleans, a odlučio ju je okončati prije tri godine nakon kratkog boravka u Dallasu. Dan Hurley, jedan od najboljih sveučilišnih trenera, bio je glavna opcija za Lakerse, ali odbio šestogodišnji ugovor vrijedan 70 milijuna dolara.

Reddick je finale NBA lige pratio kao stručni komentator na televiziji, a na jesen će s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom krenuti u lov na prsten. Lakersi su jedna od najpopularnijih franšiza na svijetu, akumuliraju najviše novca i vidjet ćemo hoće li ih u iduće četiri godine pod novim trenerom pratiti i rezultat. test

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!