Nogomet

Slovaci traže potvrdu velike pobjede protiv Belgije, a Ukrajina ide po iskupljenje

Branimir Korać • petak, 21.06.2024.
Slovaci traže potvrdu velike pobjede protiv Belgije, a Ukrajina ide po iskupljenje
Foto: EPA

U drugom kolu skupine E Europskog prvenstva Slovačka igra protiv Ukrajine. Ove reprezentacije na različit način su otvorile nastup na Europskom prvenstvu, Slovaci su krenuli pobjedom, a Ukrajinci porazom…

U projekcijama skupine uoči prvih susreta nekako se smatralo da će situacija biti obratna nakon prvog kola. Slovačka je u prvo kolo ušla kao autsajder protiv Belgije dok je Ukrajina bila favorit protiv Rumunjske, međutim Slovaci su iznenadili Belgiju, a Ukrajinci su podbacili protiv Rumunjske.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slovačka je imala dosta sreće protiv Belgije koja se ispromašivala pošteno, dva gola joj nisu priznata nakon VAR provjera i nakon susreta Slovaci nisu skrivali kako su imali pomoć sreće. No, na kraju dana bodovi su ti koji se računaju, a oni su pripali njima.

U tom susretu pokazali su veliku dozu požrtvovnosti, fanatično su se borili, ali nisu se samo branili, već su i pokušavali napraviti nešto prema naprijed.

S druge strane Ukrajina je potpuno podbacila protiv Rumunjske koja ju je glatko svladala, ali i u potpunosti nadigrala. Ukrajinci su bili favoriti u tom dvoboju, ali dinamični Rumunji uzeli su sva tri boda.

Nakon susreta u ukrajinskim redovima vladalo je veliko razočaranje, svi su bili svjesni da su podbacili i da nisu odradili ono što se od njih očekivalo i odmah je fokus prebačen na drugo kolo. Ukrajina je sada u teškoj situaciji, mora svladati Slovačku, a vrlo je upitno hoće li to biti dovoljno za prolaz ili će trebati bodovi i iz susreta protiv Belgije.

Slovačka je pak odradila najtežu utakmicu u skupini i uzela pobjedu protiv Belgije i za prolaz mora pokušati doći barem do boda u naredna dva susreta protiv protivnika koji su realno ipak slabiji od Belgijaca.

Što su rekli

Sergej Rebrov, izbornik Ukrajine: "Ovo je Europsko prvenstvo, vrhunska razina nogometa. Nekim igračima je ovo prvo veliko natjecanje i nije im lako, zato trebamo respekt i podršku. Bit će pogrešaka, sigurno, to je neizbježno u sportu, ali moramo zaboraviti susret protiv Rumunjske, izaći na travnjak i odigrati na nekoj novoj razini te pokazati da smo naučili lekciju."

Calzona, izbornik Ukrajine: "Mislim da nije bilo teško igrače psihološki pripremiti za ovaj susret. Euforija nakon Belgije potrajala je svega nekoliko sati i odmah nakon toga okrenuli smo se ovom susretu. Tri boda neće biti dovoljna za prolaz stoga nema razloga za slavlje već sada. Potpuni je fokus na ovu utakmicu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Düsseldorf, Düsseldorf Arena, 15:00

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Prošli dvoboj

Posljednje susrete Slovačka i Ukrajina imale su u Ligi nacija 2018. godine. Tada je Ukrajina kod kuće slavila s 1:0, a Slovačka je na svom terenu bila bolja s 4:1.

Prognoza

Bez obzira na dojam iz prvog kola, Ukrajina je favorit. Mora se iskupiti jer za nju poraz vjerojatno znači i oproštaj opd nade za prolaz u osminu finala. test

FOTO: EPA/CLEMENS BILAN

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovačka1:2Ukrajina
Belgija2:0Rumunjska
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovačka1:2Ukrajina
Belgija2:0Rumunjska
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!