Nogomet

Poljaci i Austrijanci bez prostora za kalkulacije, poraz je vjerojatni oproštaj

Branimir Korać • petak, 21.06.2024.
Poljaci i Austrijanci  bez prostora za kalkulacije, poraz je vjerojatni oproštaj
Foto: EPA

Nakon poraza na startu protiv favoriziranih Nizozemaca i Francuza, Poljaci i Austrijanci nemaju previše prostora za kalkulacije. Moraju probati doći do pobjede jer ih čekaju jako teški protivnici u posljednjem kolu…

Poljska više, a Austrija manje, imali su šanse tijekom prvog kola za pobjedu na startu. Poljaci su preokretom poraženi od Nizozemske iako su se dobro držali dok je Austrija minimalno poražena protiv jake Francuske.

Igraj na Poljska - Austrija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljska je u Njemačku doputovala u odličnoj formi, sa serijom pobjeda, ali s problemima zbog ozljeda. U prvom kolu nije mogla računati na Roberta Lewandowskog oko kojeg se vrti igra Poljaka.

Iako bez Lewandowskog, Poljska je stvorila dosta problema Nizozemskoj. Povela je pogotkom Bukse, nominalno tek trećeg ili četvrtog poljskog napadača kada su svi spremni, ali Nizozemska je uspjela napraviti preokret.

Izdržali su Poljaci, dobro su se branili sve do 83. minute kada su primili taj pogodak s kojim je Nizozemska uzela sva tri boda.

Austrijanci su odigrali hrabro protiv Francuske, a presudio je nesretni autogol Maximiliana Wöbera u situaciji koja nije bila toliko opasna, ali završila je na najgori mogući način za Rangnickovu momčad.

Protiv Poljske Austrijanci vjeruju kako će ipak imati veće šanse za pobjedu i ovu utakmicu vide kao ključnu. Međutim to isto vrijedi i za Poljake koji su svjesni da će teško u posljednjem kolu do pobjede protiv jake Francuske.

Što su rekli

Michal Probierz, izbornik Poljske: "Austrija igra agresivan nogomet pa moramo i mi igrati tako. Međutim neće biti dovoljno samo izaći i postaviti se čvrsto, morat ćemo biti i agresivni i kvalitetni. Ako to uspijemo iskombinirati, naše šanse će rasti."

Marcel Sabitzer, veznjak Austrije: "Analizirali smo poraz od Francuske, nismo bili na svojoj najvišoj razini niti s loptom, niti bez nje. Moramo nastaviti, imamo dobru atmosferu na treningu i spremni smo. Uz našu kvalitetu, vjerujem u pobjedu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Berlin, Olimpijski stadion, 18:00

Sudac: Umut Meler (Turska)

Prošli dvoboj

Dvije utakmica Austrija i Poljska odigrale su u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo još 2019. godine, Poljaci su slavili u gostima s 1:0, a u Poljskoj je bilo 0:0.

Prognoza

Zanimljiv i otvoren dvoboj u koji Austrija ulazi kao blag favorit, ali vidjet ćemo koliko će to značiti na travnjaku. test

EP 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Poljska1:3Austrija
Nizozemska0:0Francuska
1Austrija 36:4+26
2Francuska 32:1+15
3Nizozemska 34:404
4Poljska 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Poljska1:3Austrija
Nizozemska0:0Francuska
1Austrija 36:4+26
2Francuska 32:1+15
3Nizozemska 34:404
4Poljska 33:6-31

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!