Nogomet

Bosec za Sportnet: 'Imamo vrhunske igrače i momčad, ne sumnjam u Hrvatsku'

Branimir Korać • petak, 21.06.2024.
Bosec za Sportnet: 'Imamo vrhunske igrače i momčad, ne sumnjam u Hrvatsku'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija u posljednjem kolu borit će se za drugo mjesto u skupini i prolaz u osminu finala Europskog prvenstva. Iako se očekivao bolji dojam, u Hrvatsku se ne gubi povjerenje. Desni bočni Slaven Belupa Antonio Bosec vjeruje u kvalitetu hrvatskih igrača...

Europsko prvenstvo je došlo do polovice natjecanja u grupnoj fazi i sada su neke stvari jasnije. Hrvatska ima samo bod, očekivalo se više, ali u posljednjem kolu neće biti bez šanse.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vidjeli smo kako je Hrvatska izgledala protiv Španjolske, kako su izgledali Talijani, također i jedne i druge protiv Albanije, bez obzira na sve Hrvatska ima što za reći protiv Italije.

"Ma definitivno ima bez obzira na prve dvije utakmice. Mi imamo vrhunske igrače i momčad koja je osvajala medalje i igrala utakmice pod tako velikim pritiskom tako da ne sumnjam u naše."

Španjolska izgleda impresivno, protiv Talijana je bila još nadmoćnija nego protiv Hrvatske.

"Apsolutno. Igraju najbolji i najljepši nogomet na turniru, a osim toga imaju mladu ekipu, vrlo energičnu. Okomiti su, igraju taj presing odlično, baš ih je lijepo gledati."

Hrvatska u prve dvije utakmice nije ostvarila dojam i rezultat kakvi se očekuju.

"Na žalost uzeli smo samo jedan bod u dosadašnjem dijelu turnira. Da smo očekivali i trebali više, jesmo, ali što je tu je, imamo još jednu utakmicu u kojoj sami odlučujemo."

Može li ovakav nastup Italije protiv Španjolske u neku ruku podići samopouzdanje hrvatskim reprezentativcima?

"Sigurno da može, ali isto tako i skinuti malo pritiska s leđa jer sada pobjedom i pobjedom Španjolske nad Albanijom uzimamo to drugo mjesto."

Slovenija je do 95. minute imala pobjedu u rukama protiv Srbije, Kekovi izabranici izgledaju jako dobro, prava momčad.

"Mislim da su iznenadili mnoge, igraju stvarno borbeno i kompaktno, imaju tog Šeška u napadu koji je opasan jako i još dobrih igrača. Nikom neće biti lako s njima."

Engleska je remizirala s Danskom, ali uopće nije impresionirala u prva dva kola.

"Sigurno su podbacili po igri, ne toliko rezultatu jer imaju četiri boda, ali jako slabo to izgleda za jedne od favorita za osvajanje titule. Oni imaju takvu momčad i igrače da mogu napravit dvije podjednake ekipe."

Posljednje kolo donosi dvoboje Engleske i Slovenije te Danske i Srbije, može li se tu negdje dogoditi iznenađenje?

"Može, mislim da Srbija i Danska može otić na obje strane, a i Slovenija će biti tvrd orah za Englesku."

Danas nas čekaju nove utakmice. Slovačka je iznenadila Belgiju, a sada igra protiv Ukrajine koja je jako razočarala na startu.

"Slovaci su izgledali dosta dobro, a sada je li to bilo do njih ili su Belgijci bili loši, teško mi je reći, ali favoriti su danas po meni."

Poljaci igraju protiv Austrije, imali su teške protivnike i jedni i drugi na startu, ali nisu razočarali.

"Tako je, dvije tvrde ekipe, agresivne, koje puno trče, to će biti svakako zanimljiva utakmica. Ja sam za Austriju pošto mi je cura od tamo."

Poslastica za kraj Nizozemska - Francuska, Francuzi bez Mbappea, ali imaju nemoguću širinu u kadru.

"Ma Francuzi su prvi favoriti za osvajanje, strašno je kakvu ekipu imaju. Mislim da i bez Mbappea su jako jako opasni, ali vidjet ćemo, Nizozemci su tvrdi, jako dobro su igrali prvu utakmicu makar to rezultat na kraju ne prikazuje."

S osobne strane, pod ugovorom ste sa Slavenom gdje ste jedan od najstandardnijih igrača, što očekujete od naredne sezone?

"Očekujem da će biti bolja svakako od prošle i da ćemo biti još bolji. Nadam se da će svi s nama imati problema i da nikome nije lako uzeti bodove protiv nas." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Piše: Petar Jenjić

    Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu u kojima su završile još dvije skupine. Priča dana definitivno je Slovenija koja je prvi...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!