Nogomet

Francuzi prekinuli austrijski niz, kreće li protiv Poljske novi?

Sportnet, Branimir Korać • petak, 21.06.2024.
Francuzi prekinuli austrijski niz, kreće li protiv Poljske novi?
Foto: EPA

Austrija i Poljska sastaju se u drugom kolu skupine D Europskog prvenstva. Vrlo zanimljiv i neizvjestan dvoboj u kojem je pobjeda imperativ za jedne i druge...

Očekuje se da će Austrijanci i Poljaci pružiti požrtvovnu i agresivnu igru, pobjeda je imperativ za jedne i druge. Brojevi potvrđuju kako i jedni i drugi imaju igrača koji to mogu ostvariti.

Igraj na Austrija - Poljska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljski reprezentativac Jakub Kiwior je imao pet klizećih startova u dvoboju prvog kola protiv Nizozemske, najviše u svojoj momčadi. Štoviše, Kiwior je u noge protivničkih igrača uspješno uklizao najmanje triput na pet od posljednjih deset nastupa u državnom dresu.

Adam Buksa je izborio više prekršaja (3) od bilo kojeg drugog poljskog igrača protiv Nizozemaca, a u svakom od svoja posljednja četiri nastupa u početnoj postavi reprezentacije je uspijevao izboriti najmanje dva prekršaja.

Nicolas Seiwald je imao osam klizećih startova u susretu prvog kola protiv Francuske, najviše od bilo kojeg austrijskog igrača na nekoj utakmici europskih prvenstava. U četiri od posljednjih šest nastupa u dresu reprezentacije imao je minimalno četiri uspješna uklizavanja.

Poljska je u prvom kolu izgubila od Nizozemske rezultatom 2:1, i to je prvi put da su poraženi u nekoj utakmici europskih prvenstava na kojoj su prvi dolazili do vodstva. Pobijedili su na tek dvije od sedam utakmica (četiri neriješene, jedan poraz) kada bi prvi postigli gol (29%), i to je najniži postotak pobjeda bilo koje reprezentacije koja je prva zabila gol na više od pet utakmica od prvog poljskog pojavljivanja na europskim prvenstvima (EURO 2008).

Austrijanci su u minimalnom porazu od Francuske (1:0) po prvi put nakon 18 utakmica napustili teren bez postignutog gola. Prije ovog niza imali su dvije uzastopne utakmice u kojima nisu uspijevali postići zgoditak, a jedna od tih utakmica je bila upravo protiv Francuske u rujnu 2022. test

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!