Nogomet

Poslastica skupine D, Nizozemska i Francuska u borbi za prvo mjesto

Branimir Korać • petak, 21.06.2024.
Poslastica skupine D, Nizozemska i Francuska u borbi za prvo mjesto
Foto: EPA

Veliki dvoboj u skupini D između dvije reprezentacije koje su Prvenstvo otvorile pobjedom. Večeras se u Leipzigu sastaju Nizozemska i Francuska…

Nizozemska i Francuska krenule su u Europsko prvenstvo sukladno očekivanjima, pobjedu su upisali i jedni i drugi, međutim i jedni i drugi su to učinili u neizvjesnim dvobojima.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nizozemska je bila bolja 2:1 od Poljske, odigrala je dobru utakmicu i uz malo više mirnoće u završnici mogla je i lakše do pobjede.

Dojam je da su Nizozemci u susret ušli opuštenije nego što su trebali, smatrali su ako ne igra Lewandowski da će imati lakši posao, ali Poljska je stvarno odigrala jako dobro, požrtvovno i agresivno te je u konačnici dugo držala Nizozemsku u neizvjesnosti.

Niti Francuska nije imala šetnju, ona je igrala protiv Austrije, upornog i agresivnog protivnika koji se nije predavao, ali Francuzi su ipak slavili i to zahvaljujući autogolu Wöbera.

Loša vijest iz tog susreta za Francusku je ozljeda Kyliana Mbappea koji će vjerojatno propustiti ovaj dvoboj. Mbappe je zaradio lom nosa, dobio je masku s kojom će igrati, ali realnije je da ga danas Deschamps poštedi.

Igrao Mbappe ili ne, Francuska je favorit, ima veliku širinu kadra i bolja je od Nizozemske.

Što su rekli

Ronald Koeman, izbornik Nizozemske: "U prvoj utakmici bilo je puno dobrih stvari, ali bilo je isto tako i onih u kojima nismo dobro reagirali. Moramo biti hrabri, to će biti ključ, moramo preuzeti inicijativu i odgovornost."

Didier Deschamps, izbornik Francuske: "Svaka utakmica je drugačija. Ostvarili smo naše ciljeve u prvoj utakmici ostvarivši pobjedu, ali imamo toga za popraviti. Protiv Nizozemske je isto cilj pobjeda i samim time plasman u osminu finala. Nadam se da ćemo napredovati i u igri."

Mjesto, vrijeme, sudac

Leipzig, Leipzig Stadium, 21:00

Sudac: Anthony Taylor (Engleska)

Prošli dvoboj

Ove reprezentacije bile su zajedno u kvalifikacijama za ovaj Euro. Francuska je slavila u oba susreta, kod kuće s 4:0, a u Nizozemskoj s 2:1.

Prognoza

Još se nagađa hoće li Deschamps koristiti Mbappea, ali i s njim i bez njega, Francuska je favorit. test

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

EP 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Poljska1:3Austrija
Nizozemska0:0Francuska
1Austrija 36:4+26
2Francuska 32:1+15
3Nizozemska 34:404
4Poljska 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Poljska1:3Austrija
Nizozemska0:0Francuska
1Austrija 36:4+26
2Francuska 32:1+15
3Nizozemska 34:404
4Poljska 33:6-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!