Nogomet

Calzona: 'Donedavno je bilo nepojmljivo da se možemo natjecati s ovim odličnim ekipama'

Petar Jenjić • petak, 21.06.2024.
Calzona: 'Donedavno je bilo nepojmljivo da se možemo natjecati s ovim odličnim ekipama'
Foto: EPA

Izbornik Slovačke Francesco Calzona nije bio pretjerano razočaran zbog poraza, ističući da su igrali protiv jedne odlične reprezentacije. Samim time što su i dalje u borbi za osminu finala jako je značajno...

Slovačka nakon pobjede protiv Belgije nije uspjela doći do bodova i protiv Ukrajine. Iako je vodila na poluvremenu s 1:0, u nastavku je ipak primila dva gola i izgubila, a takvim ishodom, jasno, nije mogao biti zadovoljan izbornik Francesco Calzona:

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kada smo vodili, ostalo je još jako puno za igrati. Igrali smo protiv jako dobre momčadi. Sretan sam zbog izvedbe i ponosan na igrače. Dopustli smo protivniku pola sata i on nas je kaznio."

U zadnjem kolu čeka ih Rumunjska:

"Igrat ćemo protiv izuzetno dobro pripremljene momčadi koja igra na krilima odlične utakmice protiv Ukrajine. To je kvalitetna reprezentacija, ali želimo pobijediti i proći među 16 najboljih."

Zašto je momčad posustala u drugom poluvremenu?

"Potrošili smo se jako puno u prvom poluvremenu, u kojem smo stvorili dosta prilika. Stvarili su nam šanse 30 minuta, ali to smo očekivali. To je momčad koja zaslužuje veliko poštovanje i donedavno je bilo nepojmljivo da se možemo natjecati s ovim odličnim ekipama."

"Imali smo šansu izboriti osminu finala, ali igrali smo protiv momčadi kojoj je trebala pobjeda. Činjenica da se borimo za prolazak dalje već je dovoljno značajna", dodao je. test

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!