Nogomet

Jedan od austrijskih junaka: 'Bio je velik pritisak, sad nam je lakše'

Petar Jenjić • petak, 21.06.2024.
Jedan od austrijskih junaka: 'Bio je velik pritisak, sad nam je lakše'
Foto: EPA

Austrijski reprezentativac Christoph Baumgartner prokomentirao je pobjedu protiv Poljske i istaknuo da je momčad uoči susreta bila pod velikim stresom. Izbornik Ralf Rangnick istaknuo je da se momčad probudila nakon promjena u drugom poluvremenu...

Do važne pobjede u borbi za osminu finala Europskog prvenstva upisala je Austrija koja je danas slavila protiv Poljske rezultatom 3:1.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji igrač utakmice, Christoph Baumgartner, postigao je drugi pogodak svoje reprezentacije, a nakon utakmice iskazao je očekivano zadovoljstvo viđenim:

"Svi smo jako sretni. Bilo je puno pritiska na nas i jučer nismo mogli ni odmoriti poslijepodne koliko smo bili pod stresom. Sad nam je jako lakše, ali znamo da je ovo tek početak i da su veliki izazovi još pred nama."

Austrijanci su dobro krenuli i poveli s 1:0, ali Poljska je poravnala.

"Dobro smo počeli, stvorili smo dosta pritiska, ali onda smo popustili momentum. U drugom poluvremenu znali smo da moramo isporučiti, a jedna od stvari koje znamo jest kako odgovoriti u tim situacijama. To je pozitivan rezultat. Postojala je opasnost da ćemo ispustiti utakmicu. Počeli smo gubiti loptu prelako i to se ne smije događati, ali znamo da možemo vjerovati jedan drugome. Izbornik nas je ohrabrio na poluvremenu i dali smo sve od sebe.", dodao je.

A izbornik Ralf Rangnick isto je imao što za reći:

"Prvih 20 minuta bilo je savršeno za nas, morali smo voditi s više od 1:0. Onda smo se malo pogubili i počeli gubiti loptu. Zato smo morali napraviti neke promjene u drugom poluvremenu i nakon toga smo preuzeli kontrolu."

"Naš pad u prvom poluvremenu je psihološka stvar. Možda prelako nakon prvih 20 minuta. Mislili smo da ćemo lako zabiti drugi ili je možda bio preveliki pritisak, ali smo popustili i neki igrači su igrali ispod svoje razine. To si ne smijemo dozvoljavati", dodaje Ragnick. test

FOTO: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

EP 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Poljska1:3Austrija
Nizozemska0:0Francuska
1Austrija 36:4+26
2Francuska 32:1+15
3Nizozemska 34:404
4Poljska 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Poljska1:3Austrija
Nizozemska0:0Francuska
1Austrija 36:4+26
2Francuska 32:1+15
3Nizozemska 34:404
4Poljska 33:6-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!