Nogomet

Poljaci upisali novi poraz: 'Svi zajedno pobjeđujemo, svi zajedno gubimo'

Petar Jenjić • petak, 21.06.2024.
Poljaci upisali novi poraz: 'Svi zajedno pobjeđujemo, svi zajedno gubimo'
Foto: EPA

Drugi poraz na Europskom prvenstvu pretrpjela je Poljska koja je danas izgubila od Austrije. Izbornik Michal Probierz bio je svjestan da su u nekim situacijama morali riskirati i da ih je to koštalo boljeg rezultata...

Poljsku nogometnu reprezentaciju samo teorija drži u igri za prolazak skupine Europskog prvenstva. Danas je u ključnom dvoboju drugog kola izgubila od Austrije što je prokomentirao veznjak Przemyslaw Frankowski:

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Znali smo koliko nam je važna ova utakmica. Zanimala nas je samo pobjeda, a sada smo razočarani. Pripremili smo se za Austriju na papiru, ali papir i stvarnost su ponekad jako drugačije. S ovih turnira može se izvući uvijek nešto pozitivno, poput iskustva i tako dalje jer imamo dosta mladih igrača. Danas uopće ne želim gledati na te stvari jer smo izgubili važnu utakmicu."

Izbornik Michal Probierz isto nije mogao biti najzadovoljniji:

"U prvih 15 minuta nam nije išlo kako smo planirali. Nismo se dobro nosili s austrijskom agresivnom igrom i gubili smo loptu. Nismo imali dovoljno kvalitete na kraju. Svi zajedno pobjeđujemo, svi zajedno gubimo. Možda možemo biti agresivniji protiv Francuske i to je prilika za rast."

U drugom poluvremenu u igru je uveo i Roberta Lewandowskog:

"Primili smo gol jako brzo nakon što je ušao u igru i to je promijenilo sve. On je iskusniji igrač koji mlađima daje savjete što raditi na terenu. Austrija je dobro igrala u kontranapadima nakon što smo primili drugi gol. Išli smo na sve ili ništa, nismo imali defenzivnog veznog jer smo morali riskirati. Neki igrači vukli su ozljede i imamo određene poteškoće sa sastavljanjem ekipe, ali ovo je način na koji želimo igrati." test

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!