Nogomet

Vatrenima u 'biti li ne biti' utakmici protiv Talijana pravdu dijeli Nizozemac

HINA, Mario Borko • subota, 22.06.2024.
Vatrenima u 'biti li ne biti' utakmici protiv Talijana pravdu dijeli Nizozemac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nizozemac Danny Makkelie (41) sudit će susret posljednjeg kola B skupine Eura u Njemačkoj između Hrvatske i Italije u ponedjeljak u Leipzigu, objavila je UEFA...

Još dva dana ostalo je do odlučujuće utakmice trećeg kola skupine B između Hrvatske i Italije. UEFA je obznanila da će dvoboj između Vatrenih i Azzura suditi Danny Makkelie.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pomoćni suci su Nizozemci Hessel Steegstra i Jan de Vries, a četvrti sudac je Nizozemac Serdar Gozubuyuk. U VAR sobi je također, Nizozemac Rob Dieperink, dok su AVAR-i Nizozemac Pol van Boekel i Nijemac Bastian Dankert.

Riječ je o sucu koji je već sudio Vatrenima. Dinamu je sudio u čak tri navrata, a Rijeci dva puta.

Ovaj 41-godišnji policijski inspektor je sudio Vatrenima ključnu utakmicu u kvalifikacijama za SP 2022. u Katru, protiv Rusije u Splitu. Hrvatska je u dramatičnom susretu pobijedila s 1:0 autogolom ruskog braniča Fjodora Kudrjašova izvadivši vizu za Katar gdje je osvojila treće mjesto.

Dinamo s njim ima dvije pobjede i jedan poraz. Posljednji put sudio je Modrima u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige u travnju 2021. protiv Villarreala. Španjolski sastav je slavio 2:1, te ukupnim rezultatom 3:1 prošao dalje.

Dinamu je sudio i na dva gostovanja u kvalifikacijama Lige prvaka. U kolovozu 2013. Modri su u uzvratnom susretu trećeg pretkola Lige prvaka na gostovanju porazili Šerif s 3:0 golovima Juniora Fernandesa, El Arabija Hilala Soudanija i Duje Čopa, potvrdivši tako 1:0 pobjedu iz prve utakmice.

Godinu dana kasnije ponovo je sudio Dinamu u trećem pretkolu Lige prvaka, ovoga puta u gostujućoj pobjedi 1:0 protiv Aalborga. U toj utakmici odlučujući pogodak postigao je Marcelo Brozović u 49. minuti.

Makkelie je u dva navrata sudio i Rijeci. Prvi puta u skupini Europske lige u sezoni 2013/14. kada su igrači Matjaža Keka u Španjolskoj odigrali 0:0 protiv Real Betisa u susretu posljednjeg kola.

Sudio je i četiri godine kasnije kada je Rijeka u uzvratnom susretu play-offa na Rujevici izgubila 0:1 od Olympiakosa, nakon što je izgubila i prvi susret u Pireju s 2:1.

Svijet ga pamti i kao suca koji nije vidio gol Cristiana Ronalda u remiju Srbije i Portugala. Bilo je to u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar, a Portugalce je taj previd na kraju zamalo stajao plasmana. Makkelie je dosudio i kontroverzan kazneni udarac za Engleze u polufinalu prošlog Europskog prvenstva protiv Danske.

Makkeliejevu odluku podržao je predsjednik UEFA-inog sudačkog odbora Roberto Rosetti, koji je istaknuo da su suci u VAR sobi rekli Makkelieju da je jedanaesterac ispravan. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!