Nogomet

Pašalić: 'Ne znam kako se igra na bod, Italija će ići na pobjedu'

Branimir Korać • subota, 22.06.2024.
Pašalić: 'Ne znam kako se igra na bod, Italija će ići na pobjedu'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Mario Pašalić i Josip Juranović najavili su susret protiv Italije. Pašalić ne vjeruje da će Talijani igrati na bod iako im i bod odgovara...

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak igra utakmicu odluke protiv Italije. Ponovno će imati veliku podršku s tribina, a Mario Pašalić očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Navijačima možemo samo zahvaliti na velikoj podršci, nikada nas ne napuštaju. Bili su Talijani bolji protiv Albanije, ali nešto se pitalo i Španjolsku. Ne smijemo dopustiti Italiji da igra svoju najbolju utakmicu, poznajem Spallettija i bit će sigurno dobro organizirani", kaže Mario Pašalić.

Pašalić u Atalanti ima za suigrača Scamaccu koji je prvi Spallettijev izbor u napadu.

"Scamacca je vrhunski igrač i od njega prijeti opasnost, ali i od ostalih ofenzivaca. Imao je odličnu sezonu u Atalanti, posebno u zadnjih par mjeseci kada je zabijao iz utakmice u utakmicu. To je sjajna ekipa sa sjajnim trenerom, bit će teška utakmica, ali vidjeli smo gdje su im slabosti i gdje možemo utakmicu odvesti na našu stranu, nadam se da ćemo to uspjeti prenijeti na teren."

Hrvatska protiv Italije mora od početka biti dobra i spriječiti loš ulazak u igru kao ui prva dva kola.

"Sigurno da nije bilo u početku kako smo željeli u obje utakmice. Nije bilo dobro, nadam se da ćemo u trećoj utakmici od početka imati isti pristup, ako on bude pravi i mi budemo ti koji ćemo uspjeti odvesti utakmicu u našem smjeru..."

Na prošlom Euru Hrvatska je bila u sličnoj situaciji i morala je slaviti u posljednjem kolu protiv Škotske.

"Sjećam se toga, niti tamo nismo dobro krenuli, izgubili od Engleske, protiv Češke isto nije bilo bajno. Odlučivali smo u trećoj utakmici protiv Škotske, nadam se da će biti isti ishod."

Pašalić ne vjeruje da će se Talijani postaviti kao da igraju na bod.

"Teško je igrati na bod, ne znam kako se postaviti na bod. Očekujem da će tražiti pobjedu, vjerojatno će i oni raditi promjene jer dolaze nakon poraza. Što će raditi prepuštamo njima, mi ćemo se koncentrirati na ono što mi trebamo napraviti."

Josip Juranović ne razmišlja previše o matematici i kalkulacijama može li se dalje s dva boda.

"Ne zamaramo se kalkulacijama, svi idemo na to da ćemo ići na pobjedu i kao drugoplasirani proći dalje."

Hrvatska je u Kataru igrala u posljednjem kolu skupine protiv Belgije i bio joj je dovoljan bod, to nekada može imati malu kočnicu na travnjaku.

"Moguće, ne razmišlja se toliko o tome, ali kada si na terenu i imaš tu neku akciju da kreneš naprijed, možda manje riskiraš. Ovdje će biti više taktičkog nadmudrivanja i ići ćemo i mi i oni na pobjedu." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!