Nogomet

Iordanescu: 'Belgija je sigurno kandidat za titulu, ali nismo se predavali'

Branimir Korać • subota, 22.06.2024.
Iordanescu: 'Belgija je sigurno kandidat za titulu, ali nismo se predavali'
Foto: EPA

Rumunjska nije uspjela iznenaditi Belgiju, poražena je 2:0 u susretu u kojem je pružila dobar otpor, no ipak je ostala bez bodova...

Rumunjski izbornik Edward Iordanescu bio je zadovoljan samom utakmicom i angažmanom svojih igrača iako su upisali poraz.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bila je to spektakularna utakmica, pokušali smo im parirati, pružili smo sve od sebe. Čestitam mojim igračima na trudu, a hvala i navijačima koji su bili uz nas u tolikom broju."

O Belgiji imao samo pohvale.

"Belgija je momčad s puno kvalitete, vrlo je brza, eksplozivna i snažna, to je kompletna momčad. Belgija je sigurno kandidat za titulu. Nismo se predavali, borili smo se do samog kraja. U drugom poluvremenu bili smo bolji i s malo više sreće mogli smo do boda. Imali smo priliku za poravnanje", kaže Iordanescu i dodaje:

"Što se tiče izazova, ovo je bila najviša razina. Imali smo sjajan ulazak u turnir, sada ćemo vidjeti kako se nosimo s poteškoćama. Trebamo zajedništvo više nego ikada."

Rumunjski izbornik ima puno povjerenje u svoje igrale i uvjeren je da mogu do prolaza.

"Napravit ćemo analizu s momčadi. Za razliku od prve utakmice, ovdje smo imali puno duela, imali smo svoje prilike. Nastavit ćemo se pokušavati poboljšati i probati biti što bolji u trećem kolu. Imam punu vjeru u ovu momčad."

"Primili smo dva gola. Prvi je bio pomalo nesretan i na poluvremenu sam dečkima rekao da moraju biti mirniji. Nismo uspjeli igrati onako kako smo željeli." test

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!