Nogomet

Gruzijski div uzeo svu slavu za sebe

Branimir Korać • nedjelja, 23.06.2024.
Gruzijski div uzeo svu slavu za sebe
Foto: EPA

Brojni upitnici bili su iznad reprezentacija koje su u subotu izašle na travnjak. Je li Rumunjska toliko dobra, ima li Belgija problema, može li Gruzija nizati dobre nastupe, dio odgovora saznali smo do kraja večeri…

Tri zanimljiva dvoboja donijela je subota, a favoriti su prošli neokrznuti. Posebno je to bilo važno Belgijcima koji su kiksali na startu i nisu si smjeli dopustiti još jedan kiks.

Taj poraz od Slovaka na startu kao da je bio zapisan u zvijezdama i što god Belgijci tada napravili, nije im išlo u korist. Dva gola su i postigli, ali oba su poništena i to oba Romeluu Lukakuu.

Nesretni Lukaku kratko se veselio i protiv Rumunja dok mu nije VAR pokvario slavlje i dosuđeno je zaleđe. Lukaku je bio najbolji strijelac kvalifikacija, no na velikim natjecanjima neće ga gol, nećemo tako brzo zaboraviti njegove pokušaje u Kataru protiv Hrvatske.

Ono što može Tedesca zabrinuti je lakoća kojom je Rumunjska stvorila neke prilike i da Casteels nije bio tako raspoložen te prisjetio na neka izdanja Courtoisa, tko zna što bi se dogodilo.

Belgija je bila uspješna, a uspješan je bio i Portugal. Ronaldo i društvo odlično su odradili posao protiv Turaka, na vrijeme su ih načeli, imali su i pomoć Sameta Akaydina koji je poklonio autogol za 2:0 i Turska se više nije uspjela vratiti.

Fino je Portugal izgledao, ima veliku širinu i kvalitetu, a Cristiano Ronaldo je u misiji. Da je ovo neki drugačiji Ronaldo, vidi se iz njegovih igara i ponašanja na terenu, nema tu one velike doze egoizma, želi rezultat i u to uključuje suigrače.

Što smo vidjeli u dvoboju Gruzije i Češke? Fanatične Gruzijce koji su prvi put u svojoj povijesti stigli do boda na velikom natjecanju. Česi su puno promašivali, na kraju proklinjali realizaciju, ali s obzirom da je u posljednjim sekundama Lobžanidze promašio priliku susreta, mogli su ostati i bez tog boda.

Sportnetovih 11

Mamardašvili - Faes, Dias, Dvali - Doku, Fernandes, Tielemans, Souček - Silva, Schick, De Bruyne

Junak dana

Giorgi Mamardašvili. Gruzijski vratar radio je čuda na golu svoje reprezentacije i apsolutno zasluženo odnio je titulu igrača susreta. 11 obrana i 3.19 xG golova spriječio. Čudesan dan za vratara Valencije.

Tragičar dana

Više je kandidata, ali naš izbor je Lobžanidze. Imala je Gruzija u posljednjim sekundama kontru, lopta je došla do Lobžanidzea koji u sjajnoj situaciji puca preko gola i odnosi Gruziji dva boda. Svakako moramo spomenuti i nesretnog Hranača koji je skrivio penal nakon autogola u prvom kolu, ali i Turčina Akaydina koji je postigao bizaran autogol.

O tome se priča

Što se događa kada Cristiano Ronaldo ide sam na vratara? Zabija gol. Što se dogodilo ovaj put? Iako su svi mislili da će pucati, Ronaldo je napravio najbolje i pronašao samog Fernandesa koji zabija. Mediji su puni hvale za ovaj potez Ronalda.

Broj dana

73 - 73 sekunde trebale su Tielemansu da dovede Belgiju u vodstvo protiv Rumunjske. Ovo je najbrži gol što je Belgija postigla na velikim natjecanjima.

S društvenih mreža

Nedjelja na Euru

Došli smo do posljednjeg kola grupne faze, a danas ćemo saznati rasplet u skupini A. Obje utakmice na rasporedu su od 21 sat, Njemačka je već osigurala prolaz te će igrati sa Švicarskom za prvo mjesto, a Škoti i Mađari bore se za prolaz. test

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!