Nogomet

Impresivna Njemačka protiv Švicarske traži potvrdu prvog mjesta uoči osmine finala

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.06.2024.
Impresivna Njemačka protiv Švicarske traži potvrdu prvog mjesta uoči osmine finala
Foto: EPA

Njemačka i Švicarska sastaju se u posljednjem kolu skupine A Europskog prvenstva. Njemačka je osigurala nastup u osmini finala, a samo teorija od toga dijeli Švicarsku…

Po mnogima Njemačka je dosad ostavila vrlo jak dojam i među tri glavna favorita je za titulu prvaka. Očito je u pravo vrijeme dosegnula onu pravu razinu forme, dosad je upisala sve pobjede i protivnicima nije dopustila puno toga.

Igraj na Švicarska - Njemačka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posebno impresivna bila je u prvom kolu u kojem je s visokih 5:1 svladala Škotsku dok je u drugom kolu svladala i Mađarsku protiv koje je bilo dovoljno slaviti s 2:0. Donijelo joj je to dosad šest bodova i sada je samo pitanje hoće li u osminu finala s prvog ili drugog mjesta.

Da bi završila na vrhu, dovoljan joj je i bod protiv Švicarske s obzirom da u posljednje kolo ulazi s dva boda prednosti. Završiti na vrhu skupine nije mala stvar, ne samo zbog daljnjeg kostura već i zbog same činjenice da je maksimalno odradila grupnu fazu i da može s puno samopouzdanja ući u nastavak Prvenstva.

S druge strane Švicarci još nisu matematički osigurali prolaz u osminu finala, ali samo je pitanje vremena, trebali bi to učiniti večeras. Čak i u slučaju poraza, dobre šanse su da će ostati na drugom mjestu.

Za njih je u tom slučaju situacija jednostavna, jedino ih s drugog mjesta može izbaciti uvjerljiv poraz protiv Njemačke i uvjerljiva pobjeda Škotske u drugom susretu protiv Mađarske. Švicarci trenutno imaju gol razliku plus dva, a Škoti minus četiri.

Uvijek ostaje i opcija prolaza s trećeg mjesta za što bi četiri boda morala biti dovoljna. Previše toga u svim grupama moralo bi se poklopiti da netko od trećeplasiranih s četiri boda ne prođe dalje.

Što su rekli

Breel Embolo, napadač Švicarske: "Ovo je važna utakmica za obje reprezentacije jer i mi i oni možemo završiti na prvom mjestu. Mislim da je dodatna poslastica za navijače to što smo i geografski susjedi. Ako mogu tako reći, ovo je svojevrsni derbi."

Jonathan Tah, branič Njemačke: "Moramo prihvatiti činjenicu da ćemo se možda još uvijek oporavljati od prošle utakmice, ali pokušat ćemo biti na 100 posto kada to bude potrebno. Znamo da ćemo se u pojedinim trenucima morati dobro braniti, ali i da ćemo biti jako opasni s loptom."

Mjesto, vrijeme, sudac

Frankfurt, Frankfurt Arena, 21:00

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Nedostaju

Švicarska: Schar, Zakaria, Zuber (ozljede)

Njemačka: -

Prošli dvoboj

2020. godine Švicarska i Njemačka sastale su se u Ligi nacija, a oba susreta okončana su remijem. U Baselu je bilo 1:1, a u Kölnu 3:3 uz dva gola bivšeg napadača Rijeke i Dinama, Marija Gavranovića.

Prognoza

Pobjeda Njemačke, ali uz vrlo dobar otpor Švicaraca. test

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

EP 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Švicarska1:1Njemačka
Škotska0:1Mađarska
1Njemačka 38:2+67
2Švicarska 35:3+25
3Mađarska 32:5-33
4Škotska 32:7-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Švicarska1:1Njemačka
Škotska0:1Mađarska
1Njemačka 38:2+67
2Švicarska 35:3+25
3Mađarska 32:5-33
4Škotska 32:7-51

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!