Nogomet

Na današnji dan: Loše procjene Leifa Sundella obilježile ispadanje Hrvatske s Eura 1996.

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.06.2024.
Na današnji dan: Loše procjene Leifa Sundella obilježile ispadanje Hrvatske  s Eura 1996.

Na današnji dan 1996. godine Hrvatska je na Europskom prvenstvu u Engleskoj igrala protiv Njemačke. Poražena je s 2:1, a susret je obilježilo vrlo loše suđenje švedskog suca Leifa Sundella...

Želja Ćire Blaževića se ispunila i Hrvatska je na Europskom prvenstvu 1996. godine u četvrtfinalu umjesto na Češku išla na Njemačku. Izgledala je dobro, igrala dobro, imala priliku, ali što zbog svoje nesmotrenosti, a što zbog odluka Leifa Sundella ostala je bez prolaza.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I dan danas priča se o švedskom sucu koji je nizao neshvatljive pogreške i odradio sa sudačke strane jednu od najlošijih utakmica u moderno vrijeme europskih prvenstava.

U ranoj fazi utakmice Sundell je napravio veliku pogrešku kada nije isključio Jürgena Klinsmanna koji je s leđa, bez mogućnosti da dođe do lopte, po nogama udario Gorana Vlaovića koji se sjurio po desnoj strani. Po svim pravilima nogometne igre Klinsmann je morao na hlađenje, ali Sundell nije tako mislio.

Isto tako je trebao isključiti i Slavena Bilića koji je kasnije ušao u konflikt s Christianom Ziegeom dok je ovaj ležao na travi.

Još jedna od ključnih pogrešaka stigla je kod drugog pogotka Njemačke kada je Marcus Babbel napravio prekršaj nad Nikolom Jerkanom, zabio se u njega i srušio ga, Sundell nije ništa dosudio, a Babbel je centrirao za Sammera koji zabija za 2:1.

Imala je i Hrvatska svojih pogrešaka, Igor Štimac je olako zaradio dva žuta kartona, Vlaović promašio sjajnu priliku i nije iskoristila veliko razdoblje dominacije.

Inače, Njemačka je povela iz kaznenog udarca pogotkom Klinsmanna, izjednačio je Davor Šuker četiri minute prije nego što će Štimac biti isključen, a Sammer je odveo Njemačku u polufinale. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!