Nogomet

Škoti i Mađari hvataju posljednji vlak za osminu finala

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.06.2024.
Škoti i Mađari hvataju posljednji vlak za osminu finala
Foto: EPA

Osim dvoboja između Švicarske i Njemačke, večeras je na rasporedu i drugi susret u skupini, sastaju se Škotska i Mađarska...

Utakmica odluke, dvoboj na sve ili ništa. Škotska ili Mađarska, tko će proći u osminu finala ili možda niti jedna od ove dvije reprezentacije.

Igraj na Škotska - Mađarska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Škoti su u nešto povoljnijem položaju jer imaju jedan bod, Mađari nemaju nijedan. Škotskoj praktički pobjeda znači prolaz, ako se u ostalim skupinama ne dogodi nekakav čudesan rasplet pa četiri boda ne budu dovoljna dok Mađari vjeruju kako mogu i s tri boda, ali tu ne ovise o sebi.

I jedni i drugi su jako podbacili na startu, u drugom kolu bili su nešto bolji, ali pobjedu još nisu vidjeli. Može se dogoditi i da remiziraju, no tu su im šanse za prolaz, konkretno Škotima, nikakve.

Škotska je imala jako težak i loš ulazak u Prvenstvo. Igrala je protiv Njemačke i upisala poraz čak 5:1, rezultat je bio loš, a dojam još lošiji. Jedini udarac Škota na gol bio je autogol Rudigera pri čemu Škot niti nije pucao na gol.

Protiv Švicarske je to već bilo dosta bolje, Škotska je izgledala kvalitetnije, uzela je bod, a sada mora protiv Mađara pobijediti.

Mađarska je također izgledala jako loše na otvaranju, upisala je poraz od Švicarske praktički bez ispaljenog metka uz puno pogrešaka u posljednjoj liniji. Protiv Njemačke je "preživljavala" i spriječila je visok poraz, završilo je 2:0.

Što su rekli

Endre Botka, mađarski branič: "Dueli i druge lopte bit će jako važni. , posebno druge lopte u čemu su Škoti jako kvalitetni. Svjesni smo da su stvarno jaki u skoku i u kontranapadima, morat ćemo biti kompaktni u obrani i od tud početi."

John McGinn, škotski veznjak: "Ako ne možeš biti motiviran za ovu utakmicu, onda ne možeš niti za bilo koju drugu. Dečki su vrlo nestrpljivi, jedva čekamo početak. Samo mislimo o tome kako ćemo izaći na teren i pružiti sve od sebe kako bi ispisali povijest."

Mjesto, vrijeme, sudac

Stuttgart, Stuttgart Arena, 21:00

Sudac: Facundo Tello (Argentina)

Nedostaju

Mađarska: -

Škotska: Porteous (suspendiran), Tierney (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prošli put ovi protivnici su se susreli 2018. godine u prijateljskom dvoboju koji je u Budimpešti završio pobjedom Škota 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Matt Phillips koji više nije u reprezentaciji.

Prognoza

Mi se nadamo remiju jer bi on Hrvatskoj bio od pomoći. Što je najbolje, to je i nekako dosta izvjestan i realan ishod. test

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

EP 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Švicarska1:1Njemačka
Škotska0:1Mađarska
1Njemačka 38:2+67
2Švicarska 35:3+25
3Mađarska 32:5-33
4Škotska 32:7-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Švicarska1:1Njemačka
Škotska0:1Mađarska
1Njemačka 38:2+67
2Švicarska 35:3+25
3Mađarska 32:5-33
4Škotska 32:7-51

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!