Tenis

U nedjelju smo dobili dvije nove osvajačice i dva nova osvajača travnatih turnira

Mario Borko • nedjelja, 23.06.2024.
U nedjelju smo dobili dvije nove osvajačice i dva nova osvajača travnatih turnira
Foto: EPA

Nedjelja je bila rezervirana za teniska finala. Jessica Pegula osvojila je WTA turnir u Berlinu, njezin sunarodnjak Tommy Paul pobjednik je u Queen's Clubu, a prvi igrač svijeta osvojio je Halle. Julija Putinceva osvojila je Birmingham, pa smo tako dobili četiri nova osvajača turnira na travnatoj podlozi...

Lipanj je na ATP i WTA Touru mjesec travnate podloge, a svi turniri samo su priprema za najprestižniji teniski događaj, Wimbledon koji započinje prvog tjedna u srpnju. U nedjelju su u Njemačkoj i Velikoj Britaniji odigrana četiri finala u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na ATP turniru u Halleu do svog prvog naslova na travnatoj podlozi stigao je prvi tenisač svijeta Jannik Sinner. On je u finalu sa 7:6 (8), 7:6 (2) pobijedio Huberta Hurkacza. Deveti igrač svijeta osvojio je ovaj turnir prije dvije godine, a sada je u meču u kojem nismo vidjeli nijedan break tijesno poražen.

Talijan je s 410 novih bodova još malo učvrstio svoj status na vrhu.

U Berlinu je završen ženski WTA turnir, a pobjednica je peta igračica svijeta Jessica Pegula. Ona je najprije dovršila polufinalni meč protiv Coco Gauff sa 7:5, 7:6 (2), a onda je u finalu porazila Annu Kalinskaju. U vrlo izjednačenom meču Ruskinja je dobila prvi set, a Amerikanka se uspjela vratiti, spasiti pet meč lopti u trećem setu i slaviti sa 6:7 (0), 6:4, 7:6 (3).

Za 30-godišnjakinju je ovo, kao i za Sinnera, prvi naslov na travnatoj podlozi i tek peti u karijeri.

U finalu Queen's Cluba vidjeli smo američko-talijanski dvoboj. Tommy Paul bio je u dva seta, sa 6:1, 7:6 (10), bolji od Lorenza Musettija. Amerikanac je izdominirao u prvom setu, a u drugom je propustio servis za meč, spasio jednu set loptu Talijana, iskoristio svoju treću meč loptu i osvojio treći turniru u karijeri.

Paul će od ponedjeljka biti 12. igrač svijeta, što mu je najbolji renking karijere. Nakon poraza u Eastbourneu prošle godine uspio je osvojiti svoj prvi naslov na travnatoj podlozi.

U Birminghamu je do finala, pomalo iznenađujuće, stigla Ajla Tomljanović, ali tamo je ipak izgubila od Julije Putinceve. Kazahstanka je slavila sa 6:1, 7:6 (8). Zagrepčanka, koja nastupa za Australiju, vrlo je lako izgubila prvi set, a u drugom nije na svom servisu uspjela izjednačiti rezultat, propustila je jednu set loptu, pa nakon toga još jednu u tie breaku.

Tomljanović je tako izgubila i peto WTA finale u karijeri, ali dala i dobru najavu za Wimbledon koji slijedi. Tamo je dva puta igrala četvrtfinale, a prije toga će sa 190. mjesta WTA ljestvice skočiti na 135.

Putinceva je osvojila svoj treći naslov u karijeri, prvi nakon tri godine i prvi na travi, a to će joj donijeti skok od sedam mjesta pa će od ponedjeljka biti 34. igračica svijeta. test

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!