Tenis

Donna Vekić uspješna na startu turnira u Bad Homburgu

Mario Borko • nedjelja, 23.06.2024.
Donna Vekić uspješna na startu turnira u Bad Homburgu
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica pobijedila je na startu turnira u Bad Homburgu 67. igračicu svijeta Luciju Bronzetti s 2:0 u setovima...

Nakon ispadanja u drugom kolu WTA turnira u Berlinu, Donna Vekić nastavila je njemačku turneju na travnatoj podlozi. U Bad Homburgu uspješno je preskočila prvu prepreku. Osječanka je sa 6:3, 6:4 pobijedila Talijanku Luciju Bronzetti.

Igraj na mečeve u Bad Homburgu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Donna je odlično ušla u meč, odmah je oduzela servis protivnici i povela s 2:0. Kod rezultata 3:1 napravila je još jedna break i tako stigla do vodstva od 5:1. Talijanka je uspjela vratiti jedan izgubljeni servis gem, ali Osječanka joj je odmah i treći puta oduzela servis i osvojila set sa 6:3.

Bronzetti, koja je do glavnog turnira stigla kroz kvalifikacije, povela je u drugom setu s 2:0, ali hrvatska tenisačica je nakon toga osvojila tri gema za redom. Pri vodstvu 5:4 uspjela je izboriti meč loptu na servisu Talijanke i zaključiti meč sa 6:3, 6:4.

Vekić je na terenu provela sat i 25 minuta, a u drugom kolu protivnica će joj biti 20. igračica svijeta Ekaterina Alexandrova. Bit će to već treći dvoboj ovih dviju tenisačica u aktualnoj sezoni, a oba puta je slavila Ruskinja.

Do sad su Vekić i Alexandrova ukupno igrale pet puta, a Ruskinja je uspješnija s tri pobjede. test

Bad Homburg, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) – Lucia Bronzetti (Italija) 6:3, 6:4

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!