Nogomet

Albanski reprezentativac suspendiran na dvije utakmice, HNS kažnjen novčano

HINA, Mario Borko • nedjelja, 23.06.2024.
Albanski reprezentativac suspendiran na dvije utakmice, HNS kažnjen novčano
Foto: Damir Senčar/HINA

Uefa je objavila da je albanski reprezentativac Mirlind Daku kažnjen zabranom nastupa na dvije utakmice, zbog svog nesportskog ponašanja po završetku dvoboja s Hrvatskom, a kaznu je zaradio i HNS...

Utakmica između Hrvatske i Albanije završila je 2:2. I na terenu i na tribinama vladalo je obostrano poštovanje, ali Uefa je u nedjelju saveze kaznila novčanim iznosom. Uz to albanski reprezentativac Mirlind Daku kažnjen je s dvije utakmice ne igranja.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Daku neće biti na raspolaganju izborniku Sylvinhu u sljedeće dvije utakmice zbog "kršenja osnovnih pravila ponašanja", točnije "korištenja sportskog događaja za izražavanje stavova koji nisu povezani sa sportom" te "diskreditiranja nogometa", stoji u pojašnjenju odluke Uefinog disciplinskog tijela.

Daku će tako propustiti utakmicu protiv Španjolske u ponedjeljak u Düsseldorfu te mogući nastup u osmini finala Eura ili prvu utakmicu u Ligi nacija koja je na rasporedu u rujnu.

Napadač je protiv Hrvatske u igru ušao u 85. minuti, a nekoliko minuta kasnije zaradio je žuti karton. Po završetku dvoboja uzeo je megafon i pred albanskim navijačima izvikivao uvredljive parole upućene Sjevernim Makedoncima i Srbima. Daku se putem društvenih mreža dan poslije ispričao za svoje postupke.

Osim Dakua, Uefa je novčano kaznila i oba saveza. Hrvatski nogometni savez je tako za uporabu i bacanje pirotehničkih sredstava ukupno kažnjen s 28 tisuća eura, dok je Albanski nogometni savez kažnjen za uporabu pirotehnike (dvije i pol tisuće eura), za upadanje navijača na travnjak (20 tisuća eura) te za prenošenje provokativnih poruka neprimjerenih za sportske događaje (25 tisuća eura).

Zbog ispada navijača Albanski nogometni savez je već kažnjen i na prvoj utakmici protiv Italije u ukupnom iznosu od 37.375 eura.

Uefa je objavila da istraga o mogućem rasističkom i diskriminirajućem ponašanju navijača obiju reprezentacija na utakmici Hrvatske i Albanije još uvijek traje, tako da su moguće i dodatne kazne. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!