Košarka

Hrvatski košarkaši odličnom završnicom do pobjede nad Poljskom

Mario Borko • nedjelja, 23.06.2024.
Hrvatski košarkaši odličnom završnicom do pobjede nad Poljskom
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Hrvatska je na najbolji mogući način otvorila pripremni turnir u Opatiji. Izabranici Josipa Sesara svladali su Poljsku s 82:68, a najraspoloženiji igrač bio je Ivica Zubac s 19 poena...

U sjeni hrvatske nogometne reprezentacije, hrvatski košarkaši odrađuju pripreme za Olimpijski kvalifikacijski turnir. U sklopu toga igra se pripremni turnir u Opatiji, a Hrvatska je na startu pobijedila Poljsku s 82:68.

Prvo poluvrijeme bilo je gotovo izjednačeno. Poljaci su prvu dionicu dobili 18:17, a nakon izjednačene druge na odmor su otišli s jednim košem prednosti. Poljaci su imali osam poena viška u jednom trenutku, ali raspoloženi Ivica Zubac nije dozvolio da njegova momčad potone.

U nastavku na teren je izašla neka nova Hrvatska koja je “razbila“ Poljsku i tako se dodatno napunila samopouzdanjem. Treća četvrtina dobivena je s deset razlike, a u posljednjoj je prednost rasla i na 20 poena. Poljaci su do kraja uspjeli samo ublažiti poraz, završilo je 82:68.

Zubac je bio najefikasniji s 19 poena i deset skokova, a priključio mu se Mario Hezonja s 15 koševa i sedam asistencija. Dario Šarić pridonio je sa svojih deset poena, Jaleen Smith imao je pet asistencija, a Borna Kapusta šest.

Dodajmo da je kod Poljske najraspoloženiji bio Michal Michalak s 15 poena i četiri skoka.

Na turniru u Opatiji sudjeluje još i reprezentacija Brazila. Ona će u ponedjeljak odmjeriti snage s Poljacima, a onda će u srijedu od 18:30 igrati protiv Hrvatske. test

Prijateljska utakmica:
Hrvatska – Poljska 82:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!