Nogomet

Kovačić o 'posljednjem plesu' hrvatskog veznog reda: 'Sutra ćemo istrčati i pokazati koliko vrijedimo'

HINA, Mario Borko • nedjelja, 23.06.2024.
Kovačić o 'posljednjem plesu' hrvatskog veznog reda: 'Sutra ćemo istrčati i pokazati koliko vrijedimo'
Foto: Damir Senčar/HINA

Uz izbornika Dalića pred novinare je danas izašao i Mateo Kovačić. 30-godišnji veznjak jedan je od rijetkih koji je igrom zadovoljio na ovom turniru, a Talijane jako dobro poznaje...

Svako novo natjecanje nosi i nove ključne utakmice, ali Euro u Njemačkoj Hrvatskoj je jednu takvu donio ranije od očekivanog. Ako netko ima iskustvo igranja velikih i važnih utakmica za reprezentaciju to je Mateo Kovačić. Veznjak Manchester Cityja nedavno je prošao brojku od 100 nastupa u reprezentativnom dresu, a protiv Italije njegov doprinos bi mogao biti ključan.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekuje nas teška utakmica protiv dobre, kvalitetne i organizirane Italije. Znamo što nam je činiti, sutra moramo biti pravi, pokazati kada je to najpotrebnije kao što smo to i pokazivali."

Hrvatski veznjak je dvije godine igrao na "Čizmi", od 2013. do 2015. je nosio dres milanskog Intera. Nakon toga je preselio u Real Madrid, pa Chelsea, a od lipnja prošle godine nosi dres Manchester Cityja.

"Drago mi je što ću susreti neke igrače, posebno Jorginha s kojim sam igrao. Mlad sam došao u Italiju, puno toga sam naučio, posebno što se tiče discipline. Imao sam tri trener i od svakog sam nešto naučio. Mnogo sam naučio o taktici, postavljanju u igri, u tom periodu nisam bio defenzivno dobar, Italija mi je pomogla da se razvijem."

Osvrnuo se i na podcjenjivački pristup pojedinih stranih medija prema Vatrenima usprkos osvojenim medaljama na posljednja dva svjetska prvenstva:

"U momčadi nas ima par starijih igrača, ali važno je kako se osjećamo. Nismo pokazali pravo lice, ali spremni smo i fokusirani na Italiju. Nije važno što drugi misle, svatko ima pravo na svoje mišljenje, nadam se da ćemo sutra istrčati i pokazati našu kvalitetu."

Dio medija je hrvatski nastup u Njemačkoj opisao kao "last dance" jedne generacije:

"Ne razmišljamo da nam je to zadnji turnir, niti da je ovo kraj generacije, razmišljamo jedino i našem suparniku, Italiji. Očekuje nas teška utakmica, želimo ju dobiti." Već godinama Hrvatska ima jedan od najboljih, ako ne i najbolji, vezni red na svijetu. Čini ga Luka Modrić, Marcelo Brozović i Kovačić, ali iskusna trojka na ovom prvenstvu nije bila na svojoj uobičajenoj razini, posebice se to odnosi na Modrić i Brozović:

"Dobri smo i izvan terena, puno smo pričali, znamo da nije bilo dobro. Nismo bili mirni, kompaktni, zbog toga naša igra pati. U prve dvije utakmice nismo bili na razini, ali ispred nas je treća utakmica. Moramo biti puno mirniji, dobro se znamo, nadam se da ćemo to sutra i pokazati," zaključio je veznjak Cityja. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!