Nogomet

Nagelsmann: 'Važno je imati igrače koji s klupe postižu odlučujuće golove'

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.06.2024.
Nagelsmann: 'Važno je imati igrače koji s klupe postižu odlučujuće golove'
Foto: EPA

Uz dosta muke Njemačka je došla do boda protiv Švicarske i tako zauzela prvo mjesto u skupini. Remizirala je 1:1, a Švicarska je imala vodstvo do sudačke nadoknade...

Njemački izbornik Julian Nagelsmann zadovoljan je što se Njemačka uspjela vratiti iz minusa i doći do poravnanja.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Na kraju je ovo doista zaslužen bod. Naravno, kad preuzmeš rizik, onda se može dogoditi i da primiš gol iz kontranapada. No, dobro smo se vratili. Zaslužili smo izjednačiti. Švicarska je bila odličan suparnik, a utakmica je bila uzbudljiva. Taktički smo bili dobri. Fuellkrug je opet postigao dobar gol. On nam je jako važan i sretni smo što imamo takvog igrača kojeg možemo uvesti s klupe. Važno je imati takve igrače koji kao zamjene mogu postizati odlučujuće golove."

I njemački kapetan Ilkay Gündogan također je bio zadovoljan iako je bio svjestan da ovo nije bio najbolji nastup njegove reprezentacije.

"Iskreno, mislim da na kraju nije moglo biti bolje za nas. Bila je to za nas vrlo teška utakmica. Imali smo dobre prilike, ali smo izjednačili vrlo kasno i osvojili skupinu. Važnost ovog izjednačujućeg gola se može pokazati već u sljedećoj utakmici. Danas igrački nismo bili na onoj razini po kojoj smo poznati. Možda smo prerano željeli doći u napad, a nismo ga pripremili. Naravno da smo željeli pobijediti uz čarobnu igru. No, ovo nam može dati snage za sljedeće tjedne. Na kraju, osvojili smo skupinu. To je dobro za dušu."

Jedini pogodak za Njemačku u sudačkoj nadoknadi postigao je Niclas Füllkrug.

"To je velik trenutak za nas kao momčad i može biti presudan. Nije bila nokaut utakmica. No, ako želiš postati europski prvak, moraš pobijediti doista dobre momčadi. Danska, Slovenija, a pogotov Srbija, uvijek mogu odigrati iznad svojih mogućnosti. No, mislim da smo mi već pokazali za što smo sposobni na ovom turniru." test

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!