Nogomet

Xhaka: 'Nadam se da sada svi imaju malo više poštovanja prema Švicarskoj'

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.06.2024.
Xhaka: 'Nadam se da sada svi imaju malo više poštovanja prema Švicarskoj'
Foto: EPA

Švicarci su namučili Njemačku, borili su se do samog kraja, ali u sudačkoj nadoknadi primili su gol i ostali bez pobjede. Morali su se zadovoljiti remijem 1:1.

Malo je nedostajalo da Švicarci iznenade Njemačku i uzmu sva tri boda. S ta tri boda završili bi na vrhu skupine.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prije svega moram čestitati svojim igračima. Bila je to taktička utakmica. Borili smo se, puno trčali, ali teško je protiv ovakvog suparnika. No, zadovoljan sam našom igrom. Bio je to velik izazov. Naši su napadači naporno radili, kako u napadu, tako i u obrani. Sad imamo tjedan dana za pripremu sljedeće utakmice. Sretan sam što smo neporaženi u skupini. Nije bilo dovoljno za prvo mjesto, ali je pozitivno. Ovo je momčad koja je radišna, s pravim momčadskim pristupom. Sustav je postavljen, taktika je uspješna, igrači koji ulaze daju doprinos", kaže izbornik Murat Yakin.

Granit Xhaka, švicarski kapetan, bio je dobitnik nagrade za igrača utakmice.

"Uvijek je razočaravajuće primiti gol u kasnoj fazi utakmice. Generalno, mislim da smo pokazali snažan karakter, držali smo loptu, igrali smo jako dobro i na kraju, možemo biti zadovoljni i bodom. Znamo kakva je kvaliteta Njemačke. Nije bilo lako igrati onako kako mi obično igramo. No, mislim da smo bili vrlo agresivni bez lopte, visoko smo ih pritiskali i u većini slučajeva smo bili u tome uspješni. Napravili smo prvi korak. Veselimo se sljedećem krugu i sljedećem suparniku. Nakon ove utakmice, nadam se da svi imaju malo više poštovanja prema nama, prema Švicarskoj." test

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!