Nogomet

Na današnji dan: Jedanaesterci kobni za Engleze na dva Eura

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.06.2024.
Na današnji dan: Jedanaesterci kobni za Engleze na dva Eura
Foto: EPA

Englezi baš i nemaju lijepa sjećanja s europskih prvenstava kada je riječ o 24. lipnju. Dva puta su ispadali s europskih prvenstava baš na ovaj datum i to oba puta zbog lošijeg izvođenja jedanaesteraca...

Jedna od reprezentacija koja kroz povijest nije imala previše uspjeha u raspucavanju s 11 metara je Engleska. Englezi su nerijetko završavali s nastupima na velikim natjecanjima traumatičnim promašajima u raspucavanju, a s dva Eura eliminirani su u četvrtfinalu baš na 24. lipnja.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

2004. godine na Europskom prvenstvu u Portugalu prošli su skupinu kao drugoplasirani svladavši Hrvatsku u utakmici odluke te su u četvrtfinalu išli na domaćina Portugal.

Poveli su rano, već u početnim minutama pogotkom Michaela Owena, ali Portugal je izborio produžetke golom Heldera Postige. U produžecima su Portugalci prvi došli do pogotka preko Ruija Coste, ali Lampard je vratio Englesku.

Uslijedili su jedanaesterci, prvo nije zabio David Beckham, zatim niti Rui Costa, ali u sedmoj seriji Darius Vassell ne zabija, a vratar Ricardo odvodi Portugal u polufinale sa 6:5 u raspucavanju.

Osam godina kasnije ponovno Englezi u četvrtfinalu i ponovno jedanaesterci. Ovaj put protivnik je bila Italija, ali ishod je bio sličan.

120 minuta pogodaka nije bilo, a onda su Talijani odradili što se od njih i očekivalo te Engleze u raspucavanju svladali s 4:2. Talijani su prvi promašili, Montolivo nije zabio, ali dalje su svi bili precizni. Na drugoj strani Ashley Young i Ashley Cole nisu zabili i Talijani su mogli započeti sa slavljem.

Srećom po Engleze, danas ne igraju. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!