Nogomet

Sve je manje kombinacija u kojima Hrvatska s dva boda prolazi dalje

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.06.2024.
Sve je manje kombinacija u kojima Hrvatska s dva boda prolazi dalje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je Mađarska golom u desetoj minuti nadoknade pobijedila Škotsku, osvojivši prva tri boda na prvenstvu, smanjili su se izgledi hrvatske reprezentacije za prolaz u osminu finala s dva boda...

Vatreni uoči večerašnjeg ogleda protiv Italije u Leipzigu, imaju jasnu situaciju. Samo pobjeda i tri boda, gotovo sigurno osiguravaju Daliću i njegovim odabranicima prolaz dalje.

Igraj na Hrvatska - Italija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Možda i kao drugoplasirani, zavisno od rezultata susreta Španjolska - Albanija koja se igra u Dusseldorfu u isto vrijeme. Pobjeda hrvatske vrste i barem remi u drugom dvoboju, "Vatrene" vode u osminu finala na Švicarsku, 29. lipnja u Berlinu.

Hrvatska može dalje i s remijem, tada bi imala dva boda, no sada je to svedeno tek na teoriju jer se mora poklopiti još pet rezultata.

U tom slučaju Španjolska mora poraziti Albaniju, u skupini C koja se igra u utorak, Danska mora pobijediti Srbiju, dok Engleska mora dobiti Sloveniju s najmanje tri ili više golova razlike. Potom Portugal i Turska u skupini F moraju u srijedi slaviti protiv Gruzije i Češke.

Hrvatska bi remijem protiv Italije produžila "život" za najmanje 24 sata dok se ne odigraju susreti skupine C. Kada bi oni završili po našim željama, "Vatreni" bi dobili dodatna 24 sata u Njemačkoj, dok se ne okonča i skupina F.

Mogli bi se dogoditi da se hrvatska reprezentacija vrati u svoju bazu u Neuruppin, a već dan kasnije je napusti.

Da Mađari nisu slavili protiv Škota, da je susret završio remijem, hrvatski izgledi za prolaz s dva boda bili bi ipak nešto veći. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • I to je nogomet

    Piše: Branimir Korać

    I to je nogomet

    Bijes i razočaranje izmjenjivali su se nakon pogotka Zaccagnija koji je Hrvatsku vjerojatno ostavio bez osmine finala Europskog prvenstva...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!