Nogomet

Ambiciozni Kolumbijci Copa Americu otvaraju susretom protiv Paragvaja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.06.2024.
Ambiciozni Kolumbijci Copa Americu otvaraju susretom protiv Paragvaja
Foto: EPA

Večeras su na rasporedu susreti prvog kola skupine D na Copa Americi, a posebno zanimljiv trebao bi biti dvoboj između Kolumbije i Paragvaja...

Kolumbija predvođena Jamesom Rodriguezom večeras započinje svoj put na Copa Americi. Pred izabranicima Nestora Lozana je vrlo dobro poznat protivnik, igrat će protiv Paragvaja.

Igraj na utakmice Copa Americe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S obzirom na sustav kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, južnoameričke reprezentacije i predobro se međusobno poznaju jer se vrlo često međusobno sastaju.

Tako je i s Kolumbijom i Paragvajem, Kolumbija i ovaj put ima visoke ambicije, a da bi ih ostvarila, mora pronaći put do pobjede na startu kako se ne bi dovela u probleme.

Prolazak skupine cilja i Paragvaj, a i on je svjestan kako mu je ovo velika prilika i da u ovom susretu mora tražiti pobjedu ako želi do drugog mjesta. Prvo mjesto trebalo bi biti rezervirano za Brazil dok je s njima u skupini i KMostarika u statusu autsajdera.

Kolumbija je doputovala s iskusnim i kvalitetnim rosterom, tu su igrači poput Ospine, Ariasa, Diaza, Rodrigueza, Uribea, Sancheza, Mine i niza drugih koji garantiraju i iskustvo i kvalitetu.

Paragvaj predvodi kao prva zvijezda napadač Newcastlea Miguel Almiron, tu je i dosta igrača iz domaće lige, no reprezentacija je to koju je uvijek odlikovala čvrsta i momčadska igra u kojoj je svakom protivniku bio neugodan.

Što su rekli

Daniel Garnero, izbornik Paragvaja: "Imamo svoja rješenja i ideje i znam kako se trebamo postaviti. Bit će to teška utakmica, ali moji igrači su spremni. Znamo da igramo protiv reprezentacije prepune sjajnih igrača i reprezentacije koja ima podmazanu igru u svakoj liniji. Moramo biti inteligentni i vrlo precizni i imat ćemo svoje šanse."

Mjesto, vrijeme, sudac

Houston, NRG Stadium, 00:00

Sudac: Dario Herrera (Argentina)

Prošli dvoboj

Prošli put ovi protivnici su se sastali prije manje od godinu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kolumbija je u gostima slavila s 1:0 golom Rafaela Borrea.

Prognoza

Kolumbija i u ovaj susret ulazi u statusu favorita i očekuje se njena pobjeda. No, ne očekuje se neka golijada već tijesna i tvrda utakmica. test

FOTO: EPA/Ricardo Maldonado Rozo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!