Tenis

Krenule kvalifikacije za Wimbledon: Prižmić slavio, Ajduković propustio meč lopte

Petar Jenjić • ponedjeljak, 24.06.2024.
Krenule kvalifikacije za Wimbledon: Prižmić slavio, Ajduković propustio meč lopte
Foto: EPA

Dino Prižmić i Duje Ajduković nastupili su na početku kvalifikacija za Wimbledon. Prižmić je slavio u dva seta, dok je Ajduković izgubio u tri seta, nakon velike borbe...

Krenule su kvalifikacije za glavni ždrijeb Wimbledona, a nakon velike drame poraz u prvom kolu istih upisao je Duje Ajduković koji je imao svoje šanse, ali nije uspio slaviti protiv Mattije Belluccija iz Italije.

Igraj na Wimbledon kvalifikacije (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ajduković je dobio prvi set sa 7:5, a u drugom je imao break prednosti. Međutim, njegov protivnik se vratio, preokrenuo i uzeo drugi set istim rezultatom.

U trećem nije bilo breakova pa se igrao produženi tie-break. Ajduković je propustio dvije meč lopte, kao i Talijan, no Bellucci je stigao i do treće, a nju je iskoristio i slavio s 14:12.

Do pobjede je stigao Dino Prižmić koji je u prvom kolu za protivnika imao Clementa Tabura iz Francuske i svladao ga u dva seta, nakon jednog sata i 20 minuta provedenih na terenu.

Prižmić je slavio sa 6:3, 6:4 i u drugom međusobnom dvoboju došao do druge pobjede. U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv još jednog Francuza, Huga Gastona koji je u dva seta bio bolji od Japanca Shinatara Mochizukijatest

Wimbledon, kvalifikacije:
Dino Prižmić - Clement Tabur 6:3, 6:4
Mattia Bellucci - Duje Ajduković 5:7, 7:5, 7:6 (12)

FOTO: EPA/Sander Koning

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!