Nogomet

Copa America: Brazil bez pobjede na startu, Kolumbija bolja od Paragvaja

Mario Borko • utorak, 25.06.2024.
Copa America: Brazil bez pobjede na startu, Kolumbija bolja od Paragvaja
Foto: EPA

Noćas su na Copa Americi odigrane dvije utakmice. Najprije su Kolumbijci pobijedili Paragvaj, a onda je Brazil iznenađujuće remizirao s Kostarikom. Brazilci su bili nezadovoljni s nekoliko odluka sudaca, ali nisu uspjeli zabiti gol...

U noći s ponedjeljka na utorak kompletirano je prvo kolo po skupinama na Copa Americi. Kolumbija je s 2:1 svladala Paragvaj, a Brazil je protiv Kostarike odigrao mršavih 0:0.

Igraj na Copa Americu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U dvoboju Južnoamerikanaca bolji su treći put zaredom bili Kolumbijci. Već u prvom dijelu imali su dva gola prednosti, Paragvajci su malo zakomplicirali utakmicu u nastavku, ali Los Cafeterosi su nastavili svoj niz nepobjedivosti i stigli do devete uzastopne pobjede.

Poveli su u 32. minuti nakon savršenog centaršuta Jamesa Rodrigueza. Gol glavom postigao Daniel Munoz kojem je to bio drugi pogodaka u reprezentativnom dresu. Deset minuta kasnije James je ponovno odlično ubaci, ovoga puta s druge strane, a loptu u mrežu šalje Jefferson Lerma.

Kolumbijcu su kontrolirali tijek utakmice, ali Paragvaj se u igru vratio njihovim oružjem. U 69. minuti Ramos Sosa odlično je ubacio, a Julio Enciso odlično se snašao na drugoj vratnici za smanjenje vodstva.

Kolumbija je na kraju tražila kazneni udarac kojeg nije dobila, a ostalo je 2:1. Los Cafeterosi 24 utakmice ne znaju za poraz, imaju devet pobjeda za redom i spadaju u jedne od glavnih favorita za osvajanje. U drugom kolu igraju protiv Kostarike, a Paragvaj će se vaditi protiv Brazilaca.

Seleçao je na startu turnira igrao s Kostarikom, ali nije je uspio pobijediti. Brazilci su do ove utakmice imali devet uzastopnih pobjeda protiv Kostarikanaca, ali svakom nizu jednom dođe kraj.

Brazil je potpuno dominirao, a do vodstva je stigao u 33. minuti. Marquinhos je zabio slobodnog udarca s lijeve strane, ali gol je nakon pregleda VAR-a poništen zbog minimalnog zaleđa.

Za razliku od Eura, Copa America nema poluautomatsko zaleđe i situacija zaista djeluje rubno. Momčad Dorivala Juniora pritiskala je cijelu utakmicu, ali uputila je samo četiri udarca u okvir vrata. Brazilci su bili jako nezadovoljni suđenjem U 23. minuti Vinicius Junior je srušen u obećavajućoj situaciji, ali Ramos Palazuelos je samo odmahnu rukom. U 87. u kaznenom prostoru pao je Rodrygo, inače asistent za poništeni pogodaka, ali Meksikanac je još jednom samo odmahnu rukom.

Brazil je u posljednjih deset utakmica pobijedio samo tri puta, u velikim je problemima i morat će tražiti pobjedu protiv Paragvaja. Kostarikanci mogu biti itekako zadovoljni rezultatom, ali čeka ih vrlo težak ispit protiv Kolumbije. test

Copa America, prvo kolo skupine D:
Kolumbija – Paragvaj 2:1
Brazil – Kostarika 0:0

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!