Nogomet

Dalić: 'Kako sam se znao nositi s uspjesima, tako se znam boriti i s neuspjehom'

Branimir Korać • utorak, 25.06.2024.
Dalić: 'Kako sam se znao nositi s uspjesima, tako se znam boriti i s neuspjehom'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Hrvatska je pred eliminacijom s Europskog prvenstva. Vrlo je blizu ispadanja nakon što je jučer remizirala s Italijom primivši gol u 98. minuti...

Zlatko Dalić na konferenciji za medije dan nakon dvoboja protiv Italije koji je imao šokantan kraj, zahvalio se svima koji su bili uz reprezentaciju, od igraća, navijača, stožera, svih onih koji su u bilo koji način bili uključeni u ovu priču.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za ovaj neuspjeh, a samo dva osvojena boda su neuspjeh, potpuno je preuzeo odgovornost na sebe.

"Znam svoj put, znam da ga radim pošteno i časno. Potpuno preuzimam odgovornost za neuspjeh, ja sam izbornik koji sa svojim suradnicima određujem igrače i sve. Neću tražiti nikakav alibi, sve sam radio zajedno sa stožerom, odgovornost je na meni. Kako sam se znao nositi s uspjesima, tako se znam boriti i s neuspjehom. Nije vrijeme da razmišljam o tome što i kako dalje. Neću tražiti alibi, imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije i Italije i umjesto da imamo šest, imamo dva boda. Sudac nije slučajno poslan na tu utakmicu. Osam minuta produžetka, govorio sam o Uefi i Fifi, niste me u tome podržavali, ali nije to razlog, želim to reći koliko god mi neki zamjerili. Bilo je šest zamjena plus VAR, četiri minute maksimum, imali smo i u 95. minuti kontru 3 na 2, morali smo zabiti."

Vratio se Dalić na utakmicu protiv Španjolske.

"Prva utamica protiv Španjolske koja je vrhunska momčad, ali uzmješ joj posjed i stvaraš prilike, no primali smo nepotrebne golove. Zato nam je cilj bio ne primiti gol, primamo golove koje nikada nismo primali. Protiv Španjolske imamo loptu u nogama, dogovor je da ne srljamo, a mi je predamo i primimo gol. Golovi kakve smo dobivali nismo nikada dobivali. Međutim ovi dečki zaslužuju samo pohvale, nikakve kritike."

Dalić dodaje kako najviše žali zbog navijača koji su sjajno pratili reprezentaciju.

"Žao mi je i teško, razočaran sam zbog ovih svih ljudi da nismo uspjeli. No ovo je samo jedan rezultat koji dođe, nije smak svijeta, ne smijemo upasti u depresiju, moramo iz ovog izaći jači. Niti imaš brzih igrača, niti onih kakve imaju drugi, ali ideš dalje i dobivaš, no dođe kraj tome. Pokazali smo zajedništvp i ljubav. Nitko mi u životu ništa nije poklonio, gaze me, ali ja se ne dam, mogu biti samo ponosan na sve zajedno sa svojim igračima i stožerom."

Neki od igrača nisu dobili priliku, a Dalić se posebno ispričao Domagoju Vidi.

"26 igrača je tu i ne mogu igrati svi. Ja se posebno zahvaljujem tim dečkima koji bili tu, a nisu igrali, svi su bili korektni, zajedno su primjer reda, korektnosti. Moram posebno spomenuti jednog igrača, Domagoj Vida je velikan, bio je s nama tu, a nije igrao niti minute, no velika je podrška, znam da mu je teško, krivo, ali..."

Danas i sutra treba se puno toga poklopiti da se Hrvatska spasi.

"Ja sam prvi koji ne gubim nadu, ali jako su male šanse, ako nismo nikog pobijedili... Daj Bože, čekat ćemo, ali sve je bilo u našim rukama."

Kao loše, Dalić ističe prvo poluvrijeme protiv Albanije.

"Prvo poluvrijeme protiv Albanije je bilo baš loše, to me iznenadilo. Španjolska je pokazala najviše, ne znam bih li nešto mijenjao, ali nakon onog Portugala bilo je glupo bilo što mijenjati, onda pogriješiš i nešto što je bilo super sve mijenja. Sve je djelovalo super, fantastično, svi su bili zadovoljni."

Slijedi na jesen Liga nacija.

"Liga nacija i šest utakmica koje slijede moraju biti priprema za kvalifikacije, mora se složiti reprezentacija koja će igrati kvalifikacije, a plan mora biti Hrvatska na Svjetskom prvenstvu. Treba vidjeti tko igra, tko dalje ne igra, što će biti, sigurno da trebamo brzinu, okomitost i Liga nacija će biti priprema."

Što se tiče ostanka Luke Modrića?

"Svatko od nas odlučuje sam za sebe, svi pitaju kada će on otići, zajedno smo 6-7 godina, ali moramo pustiti Luku da odluči sam, jako smo povezani i on će odlučiti. Nismo razgovarali nakon susreta, Luka će odlučiti i što god odlučio mi ćemo ga podržati." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!