Nogomet

Danci i Srbi izravno odlučuju o putniku u osminu finala Europskog prvenstva

Branimir Korać • utorak, 25.06.2024.
Danci i Srbi izravno odlučuju o putniku u osminu finala Europskog prvenstva
Foto: EPA

Još jedan susret uz koji je vezana sudbina Hrvatske na ovom Europskom prvenstvu. Danska i Srbija u izravnom dvoboju odlučit će o putniku u osminu finala...

Kao što je jasno koji ishod Hrvatskoj jedino odgovara u dvoboju između Engleske i Slovenije (uvjerljiva pobjeda Engleske), tako je i jasno kako joj u dvoboju Danske i Srbije igra pobjeda Danske ili uvjerljiva pobjeda Srbije.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danci su na startu kiksali protiv Slovenije i odigrali remi s Engleskom te su se doveli u situaciju za koju nisu vjerovali da će se u njoj naći. Prije Eura Danci su vjerovali kako će se s Engleskom boriti za prvo mjesto, međutim dogodilo se suprotno.

Doduše Danska još uvijek može završiti na vrhu, ali mora upisati pobjedu, a Engleska mora izgubiti od Slovenije. Osim toga Danci moraju slaviti s većom razlikom nego što bi Slovenija potencijalno svladala Englesku.

Što se tiče Srbije, nju pobjeda vodi u osminu finala. Postoji kombinacija s kojom bi prošla i da osvoji bod, ali to onda veže uz sebe i poraz Slovenije od Engleske te isto kao u slučaju Hrvatske, pobjedu Portugala protiv Gruzije te Turske protiv Češke.

Dancima je dovoljan i bod ukoliko Englezi svladaju Sloveniju i u tom slučaju bi s tri remija kao drugoplasirani prošli dalje.

U svakom slučaju očekuje se dobra utakmica u kojoj će i jedni i drugi ići po pobjedu. Ona ih vodi dalje, a sve ostalo spada u sferu kalkulacija i ovisnosti o drugim ishodima.

Što su rekli

Kasper Hjulmand, izbornik Danske: "Srbija je jako, jako dobra reprezentacija. Engleskoj je stvorila puno problema i mislim da je taj susret mogao završiti remijem. Protiv Slovenije je imala sjajne prilike. To je fizički snažna i tehnički nadarena reprezentacija za koju imamo veliki respekt."

Dragan Stojković, izbornik Srbije: "Razmišljamo o svim segmentima kada je u pitanju formacija, jedan ili dva napadača. Raspoloženi smo, ovo je praznik nogometa, velika utakmica, svatko treba biti raspoložen. Danska je dobra, jaka reprezentacija, dobro organiziran sastav, ali ovo je meč lice u lice, tri boda su u igri, vrlo važna utakmica za obje reprezentacije."

Mjesto, vrijeme, sudac

München, Allianz Arena, 21:00

Sudac: Francois Letexier (Francuska)

Nedostaju

Danska: -

Srbija: Filip Kostić (ozljeda)

Prošli dvoboj

Ovi protivnici sastali su se prije dvije godine u prijateljskom dvoboju u kojem je Danska svladala Srbiju s 2:0. Maehle, Lindstrom i Eriksen bili su strijelci.

Prognoza

S obzirom na povijest nastupa na velikim natjecanjima, Danska je favorit. Međutim, u jednoj utakmici je sve moguće, posebno jer su oba protivnika realno kvalitetna. test

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

EP 2024, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Engleska0:0Slovenija
Danska0:0Srbija
1Engleska 32:1+15
2Danska 32:203
3Slovenija 32:203
4Srbija 31:2-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Engleska0:0Slovenija
Danska0:0Srbija
1Engleska 32:1+15
2Danska 32:203
3Slovenija 32:203
4Srbija 31:2-12

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!