Nogomet

U dvoboju Slovačke i Rumunjske remi vodi obje reprezentacije u osminu finala

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.06.2024.
U dvoboju Slovačke i Rumunjske remi vodi obje reprezentacije u osminu finala
Foto: EPA

Posljednje kolo u skupini E donosi dvoboj između Slovačke i Rumunjske. Dvoboj je to u kojima i jednima i drugim za prolaz odgovara remi...

Nakon što su odigrani susreti drugog kola u skupini E Europskog prvenstva, bilo je jasno kako u posljednjem kolu imamo jednu utakmicu u kojoj će jedan ishod definitivno voditi obje reprezentacije u nokaut fazu.

Igraj na Slovačka - Rumunjska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve četiri reprezentacije u skupini imaju po tri boda i sve četiri reprezentacije i dalje mogu proći s prvog mjesta, ali i završiti na posljednjem mjestu.

Jedini dvoboj u kojem remi osigurava i jednima i drugima prolazak u nokaut fazu je onaj između Slovačke i Rumunjske. Što god da se dogodi u drugoj utakmici u skupini, s remijem je Slovačka treća, a Rumunjska prva ili druga.

Teoretski i jedni i drugi mogu odigrati opreznu utakmicu i zagarantirati si mjesto u osmini finala, međutim iz oba tabora stižu najave kako ih remi ne zanima i žele isključivo pobjedu što je i posve razumljivo.

Svi su dosad upisali pobjedu i poraz, Slovaci su krenuli šokom i slavljem protiv Belgije s 1:0 nakon koje su pošteno priznali kako su imali veliku dozu sreće u tom susretu.

Rumunji su pak jedinu pobjedu upisali također u prvom kolu kada su Ukrajinci potpuno podbacili i Rumunjska ih je uz odličan nastup potpuno nadigrala i svladala s visokih 3:0.

Što su rekli

Edward Iordanescu, izbornik Rumunjske: "Proći ćemo u osminu finala, uvjeren sam da naš put neće završiti u skupini. Svi navijači moraju pronaći snage i nastaviti nas bodriti, uvjeren sam u naš uspjeh jer znam što smo radili u protekle dvije i pol godine."

Francesco Calzona, izbornik Italija: "Znamo da igramo protiv vrlo jake momčadi i dat ćemo sve od sebe a odradimo posao kako treba. Pritisak je veći nego inače, ali to je normalno, na Euru smo. Svi znamo da nas ova utakmica vodi u osminu finala, mentalno bit će jako izazovno, ali dat ćemo sve od sebe."

Mjesto, vrijeme, sudac

Frankfurt, Frankfurt Arena, 18:00

Sudac: Daniel Siebert (Njemačka)

Nedostaju

Slovačka: David Hancko (ozljeda)

Rumunjska: -

Prošli dvoboj

Prošli međusobni dvoboj ovih protivnika odigran je još 2013. godine kada su se sastali u prijateljskom susretu, a završilo je 1:1. Poveli su Rumunji golom Bogdana Stancua, a izjednačio je Stanislav Šestak.

Prognoza

Koeficijent na kladionicama je pao na remi i manje je nego na pobjedu bilo koje momčadi. S obzirom da taj ishod odgovara i jednima i drugima, nitko ne bi ostao iznenađen da upravo završi neodlučenim. test

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovačka1:1Rumunjska
Ukrajina0:0Belgija
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovačka1:1Rumunjska
Ukrajina0:0Belgija
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!